"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu, olağanüstü toplantı çağrılarını değerlendirdi

25 Temmuz 2015, Cumartesi 12:57
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda IŞİD, PKK, DHKP/C hedeflerine operasyonun son durum hakkında basın toplantısı yaptı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başbakan Davutoğlu, CHP’nin yaptığı TBMM’nin olağanüstü toplanması çağrısına AKP’nin tutumunun ne olacağı sorusuna, “Dün Meclis Başkanımız ile görüştük. Olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Muhtemelen Çarşamba günü yapılacak. Bilgilendirme yapacağız. Orada bir deklarasyon çıkarsa memnuniyet duyar, ‘Kapalı kulaklar açıldı’ deriz.” dedi.

Davutoğlu, Iraklı Kürt lider Mesut Barzani ile bugün bir saatlik bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiğini de ifade ederek, “Dün NATO Genel Sekreteri ile güvenlik konularını konuştuk. Bugün sabah Sayın Mesut Barzani ile bir görüşmemiz oldu. Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi yaptık. Ben kendilerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta özellikle operasyonun amaçları ve çerçevesini aktarma imkanı buldum. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek DAEŞ ile gerek PKK'ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler. Temasların sürmesine karar verdik.” izahında bulundu.

Sürecek...

Okunma Sayısı: 1766
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı