"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dr. El-Hindi: Ölenlerin yüzde 85'i kadın ve çocuk; İsrail devlet değil, çetedir

23 Aralık 2015, Çarşamba 10:05
Filistinli Aktivist Dr. El-Hindi, Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi ile Meşale Derneği’nin düzenlediği toplantıda konuştu.

Dr. El-Hindi, “İsrail, 1800'li yıllarda Fransa'da Ordu Komutanlığı yapan Napolyon'un projesidir. Biz Filistin’de zulmü her gün en acı şekilde yaşıyoruz." dedi. Yıllardır süren savaşta Filistin’de İsrail tarafından şehit edilenlerin yüzde 85'i kadın ve çocuklardan oluştuğunu vurgulayan Dr. El-Hindi, "Bunu yapan İsrail, devlet değil, çetedir." dedi. 

Yeşilyurt Belediyesi ile Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 'Kudüs İntifadası ve Aksa' konulu konferans düzenlendi. Filistinli Aktivist Dr. Muhammed Elhindi konuşmacı olduğu konferansa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, dernek yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MUSTAFA KAYA: FİLİSTİN SORUNU ÇÖZÜLMEDİKÇE MÜSLÜMANLAR RAHAT UYUYAMAZ

Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu adına açılış konuşması yapan Mustafa Kaya, Filistin sorunu çözülmediği müddetçe Müslümanların rahat uyku uyuyamayacağını ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti: "Filistin bizim için kanayan bir yaradır. Filistin meselesi dünya üzerinde çözülmediği sürece Müslümanların rahat uyumaları mümkün değildir. Filistinli kardeşlerimizi çok daha zor günler beklemektedir. Bizler Filistin’i unutmadık, unutmayacağız. Her yerde Müslüman kanı akıyor o halde dünyadaki bütün Müslümanlara kucak açmamız ve onlara ulaşmamız gerekiyor. Ancak Filistin Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölge olduğu için Müslümanlara yapılan zulümlerin sona ermesi lazım."

BAŞKAN POLAT: MÜSLÜMANLAR BİR VÜCUDUN AZALARI GİBİDİR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat de “Bugün sadece Filistin'de değil, dünyada Müslümanların yaşadığı her yerde bir zulüm var, ama biz şuna inanıyoruz. Zulmün en karanlık olduğu nokta şafağın başladığı andır. Yeryüzünde Müslümanlara zulüm yapılan her noktada inşallah ümmet uyanışa geçecek, ümmet direnişe geçecektir." dedi.

EL-HİNDİ: İSRAİLİN GÖREVİ MÜSLÜMANLARI SİLAH ZORUYLA BATILILAŞTIRMA ÇALIŞMASIDIR

Dr. Muhammed El-Hindi ise İsrail'in 1800'li yıllarda Fransa'da Ordu Komutanlığı yapan Napolyon'un bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti. El-Hindi, şunları kaydetti:

"İsrail'in görevi sadece Filistin toprakları üzerine egemenlik kurmak değildir. Buradaki hedef Müslümanların o bölgedeki yaşama hakkını tamamen ellerinden almaktır, insanların kalplerine hançer vurmaktır ve hançerin kalıcı olmasıdır. İsrail'in görevi silah zoruyla batılılaştırma çalışmasıdır.

Biz Filistin’de zulmü her gün en acı şekilde yaşıyoruz. Tunus'u, Mısır'ı, Irak'ı ve birçok ülkeye bomba yağdırmaya devam ediyorlar. İsrail kurulduğu günden itibaren hiç bir zaman kendi bütçesini kendisi yapmadı. 1948'ten beri bütçesini ve bütün hayatını Fransa ve Amerika destekleriyle devam ettirmiştir.

İslam halifeliği yıkıldıktan sonra batılı güçler güzel bir zaman yakalayarak İsrail projesini uygulamaya geçirdiler. 1948'ten sonra İsrail girdiği tüm savaşları kazanarak Arap ülkelerini hezimete uğratmıştır. O Arap ülkelerinde kendi geçmişlerini unutan, kendi halkından kopuk yaşayan yönetimlerin olmasından ötürü bu hezimetler yaşandı. Bu düşünceye sahip hiç bir yönetim tabiî ki savaş kazanamaz." diye konuştu. 

'FİLİSTİN'DE ŞEHİT EDİLENLERİN YÜZDE 85'İ KADIN VE ÇOCUK; İSRAİL DEVLET DEĞİL ÇETEDİR

Filistin davasına destek veren Türkiye'ye teşekkürlerini sunan Dr. El-Hindi, şöyle konuştu:

"Filistin'deki savaş kısa süreli bir savaş değildir, mücadelemiz son nefesimize kadar sürecek ve İsrail’i yıkmaya devam edeceğiz. Bu savaş ruhu, iman ruhu, şahadete sevgi gücü Filistin halkının kalbinde olduğu sürece savaş bu şekilde devam edecek. İntifadanın anlamı budur.

Biz şu andaki gücümüzle İsrail'i yeneceğimizi düşünmüyoruz, bir kaç milyondan oluşan Filistin halkıyız ama arkamızdaki İslam ümmeti kendi geçmişi, geleceği ve dini olan ümmete sırtımızı yaslıyoruz. İslam ümmetinin durumu şu anda iyi olmayabilir, ama şunu biliyoruz ki, bütün Müslümanların pusulası Kudüs'ü göstermiştir.

Allah’a inancımız ve gücümüz sonsuzdur, Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa'yı yeniden kazanacağız. Yıllardır süren savaşta Filistin’de İsrail tarafından şehit edilenlerin yüzde 85'i kadın ve çocuk. Bunu yapan İsrail, devlet değil, çetedir." 

Konferansın sonunda Dr. Muhammed El-Hindi, Başkan Polat’a küçük bir şişe içerisinde Kudüs toprağı takdim etti.

Okunma Sayısı: 2983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı