"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dumankaya Holding yöneticileri mahkemeye sevk edildi

21 Nisan 2016, Perşembe 16:44
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "paralel yapı''ya finansal destek sağlandığı" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 46 kişiden aralarında Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi "tutuklama istemiyle" mahkemeye sevk edildi. 2 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

44 KİŞİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgusunun ifadesi yaklaşık 6 saat sürdü. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı değerlendirmesini tamamladıktan sonra aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, şirketin yönetim kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi ile şirketin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın bulunduğu 44 şüphelinin "paralel yapı''ya finansal destek olmak, üye olmak, propogandasını yapmak'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkeme sevk etti. 2 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Şüphelilerin sorgusunun nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacağı öğrenilirken Uğur Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ile Halit Dumankaya'nın sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

DHA

Okunma Sayısı: 3143
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı