"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dursun Kutlu’yu rahmetle anıyoruz

20 Temmuz 2019, Cumartesi 00:05
Dursun Kutlu, 1928 yılında Adıyaman’da doğdu. 1942 yılından 1960 yılına kadar ayakkabı imalatçılığı ile meşgul olan Kutlu, 1952’de Risale-i Nurlar’ı tanımış.

Emekliye ayrıldıktan sonra ömrünü tamamen Risale-i Nur hizmetine adamış. 1952 yılında ilk defa Bediüzzaman Hazretleri’ni Sebil’ürreşad’ta çıkan Gençlik Rehberi Mahkemesi haberiyle tanıyan Kutlu Ağabey, Emirdağı’nda Üstad’ı ziyarete gitmiş. Biraz da maceralı ve meşakkatli geçen ziyaret sonrası Üstadın izinden ve Risale-i Nur hizmetinden hayatının sonuna kadar ayrılmayan Dursun Kutlu, bir röportajında, “Bediüzzaman’ın iman ve Kur’ân’dan başka bir düşüncesi yoktu. Bütün insanlığa yetecek Nur var. Elhamdülillah Üstadın hizmeti devam ediyor, vefatından sonra da nur-u Kur’ân’dan istifade ediyoruz, bu büyük bir nimet” demişti. 20 Temmuz 2018 yılında vefat eden Dursun Kutlu Ağabeyi duâlarla anıyoruz. 

İstanbul - Yeni Asya

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı