"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Efsane savcı 'fenomen' olma yolunda

22 Mart 2016, Salı 14:17
Türkiye'de 17 Aralık operasyonunda yakalanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra sonra tahliye olan ve hakkındaki suçlama düşen işadamı Reza Zarrab'ı ABD'de tutuklatan savcı Preet Bharara; Twitter'da fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla kamuoyunda tanınan Reza Zarrab'ı ABD'de yürütülen soruşturma kapsamında tutuklatan savcı Preet Bharara'ınn Twitter'daki takipçi sayısı kısa sürede yaklaşık 6-7 kat artarak 7 bin takipçiden 45 bin takipçiye yaklaştı.

Savcı Preet Bharara'ın 17 Ocak 2016 itibariyle 7 bin olan Twitter'daki takipçi sayısı, Reza Zarrab'ın tutuklanması haberleriyle bağlantılı olarak yaklaşık 7 kat artarak çok kısa sürede 45 bin takipçiye yaklaştı. Halen daha takipçi sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Zarrab'ı tutuklatan ABD'li savcı kim?

İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABD'de adını diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100'e yakın bankacıyı soruşturarak duyurmuş bir isim.

48 yaşındaki Hindistan asıllı Bharara, 2009'da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York'a getirtmiş ve hakim karşısına çıkartmıştı.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından ABD yargısının suç örgütlerine karşı daha proaktif bir tutum izlemesi gerektiğini savunan Bharara, Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin gerilmesine de yol açmıştı.

''Zarrab'ı tutuklatan ABD'li savcı kim?'' başlıklı haberin devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/zarrab-i-tutuklatan-abd-li-savci-kim_390524

Okunma Sayısı: 3641
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    22.3.2016 22:59:39

    Adamlar hukuksa hukuk diyor,bizimkiler gibi BENDENSE demiyor.Aramızda fark müsbet yönde olması gerekirken HAK'KIN GASB EDİLDİĞİ,HUKUKUN İÇ EDİLDİĞİ,KRAL NE DERSE ODUR TARZI İŞLEMİN OLDUĞU YERDEYİZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı