"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi kapatıldı

01 Ocak 2015, Perşembe 11:31
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak kurulan İzmir Bornova Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında yer alan İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve buna bağlı 6 adet şube müdürlüğü ile İzmir Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve buna bağlı 6 adet şube müdürlüğü kapatıldı.

İçişleri Bakanlığının 6 Kasım 2014 tarihli ve 136725 sayılı yazısı üzerine 10 Aralık 2014 günü yapılan Bakanlar Kurulu’nca görüşülüp, karara bağlanan kapatma kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla bugün yürürlüğe girdi.

İLK POLİS OKULU

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu, 32 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. İstanbul’un en değerli bölgesinde bulunan arazi ile ilgili tartışmalar 25 Aralık süreci sonrası gündeme gelmişti.

1909 yılında Yıldız Sarayı'nda 'İlk Polis Okulu' olarak eğitim ve öğretime başlayan okul, faaliyetini 1960'a kadar Yıldız Sarayı'nda, ardından Kayseri'de sürdürdü. 1966'da Etiler'de inşa edilen bugünkü binada öğrenime başladı. 1985'te Polis Koleji'ne dönüştürüldü. 1994'e Polis Akademisi'ne öğrenci yetiştirdi. 1994 yılında ise Polis Okulu olarak tekrar açıldı.

 

Okunma Sayısı: 1685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı