"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Filistinli alimler: Karikatürler provakasyon

15 Ocak 2015, Perşembe 18:20
Filistin Alimler Derneği, Fransız Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında Müslümanların tepkisine neden karikatürleri yeniden yayınlamasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Filistin Alimler Derneği, Fransız Charlie Hebdo dergisinin yeni sayısında Müslümanların tepkisine neden karikatürleri yeniden yayınlamasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Filistin Alimler Derneği Başkanı Mervan Ebu Ras, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında olayı kınayarak,  "Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed (asm)e hakaret karikatürlerini yeniden yayınlaması dünya üzerindeki 1,5 milyar Müslümanın duygularını harekete geçirmeyi hedefleyen büyük bir provokasyondur" dedi.

Kişi veya kurumlara yönelik saldırıları tasvip etmediklerini vurgulayan Ebu Ras, "Dernek olarak herhangi bir kuruma ya da kişiye saldırıya karşıyız aynı zamanda Peygamberimiz Hz.Muhammed(asm)'e de hakareti kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Ebu Ras, Fransa'da saldırıya uğrayanlar için kınama yayınlayan ve dayanışma yürüyüşüne katılanların aynı şekilde dinlere ve kutsal değerlere yönelik saldırılara karşı da tepkilerini ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Fransa hükümetine söz konusu karikatürlerin basımını engelleyerek, sorunu kökünden çözme çağrısında bulunan Ebu Ras, "Müslümanları ve kutsallarını küçümsemek gerilimi tırmandırır, dinler arasında da çatışmaya sebep olur" değerlendirmesinde bulundu. 

Fransız dergi, 7 Ocak'ta 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından basılan ilk sayısında Hz Muhammed'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürler yayımlamıştı.(AA)

Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı