"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze'ye yardım gemisi yola çıktı

01 Temmuz 2016, Cuma 18:51
Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin ardından Gazze'ye 11 bin ton insani yardım taşıyan Panama bandıralı 135 metre uzunluğundaki Lady Leyla adlı gemi, törenle Mersin Limanı'ndan İsrail'in Aşdod Limanı'na uğurlandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve Toprak Mahsulleri Ofisi ile bir özel sektör kuruluşunun desteği ile hazırlanan 25 milyon TL değerindeki yardım malzemelerini taşıyan geminin uğurlama törenine, Veysi Kaynak ve Lütfi Elvan'ın yanı sıra Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık da katıldı. Mersin Limanı 17. rıhtımındaki tören öncesi geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Törende ilk konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in Filistinliler için insani yardım gemisine aracılık etmiş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

‘TÜRKİYE HER ZAMAN YARDIMCIMIZDIR'

Filistin Büyükelçisi Fayed Mustafa, Mahmut Abbas'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a İstanbul'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve yaralılara ise geçmiş olsun dileklerini getirdiğini belirtti. Günahsız insanları vuran menfur saldırıyı kınadıklarını ifade eden getiren Mustafa, "Filistin devletinin kurulmasında Türkiye'nin desteği her zaman vardır buna minnettarız. Gazze konusunda Türkiye çok destek vermiştir. Filistin dediğimiz zaman 'Batı Şeria, Gazze ve Türkiye' diyoruz Türkiye her zaman birinci derecede yardımcımızdır. Buradan bu geminin kalkıp gitmesi her zaman yanımızda olduğunuzun bir göstergesidir. Ramazan ayında bu yardımı yapmanız bizi çok mutlu etti. Hükümet olarak ülke olarak size çok teşekkür ediyoruz" dedi.

GEMİDE NELER YÜKLÜ?

İsrail ile Türkiye arasındaki mutabakatın ardından Filistin'e giden ilk gemi olma özelliği taşıyan Lady Leyla, Gazze'ye bin 500 bebek bezi, 13 bin 755 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ay çiçek yağı, 10 bin giysi ve 20 bin ayakkabı taşıyor. Rotası İsrail'in Aşdod Limanı olan gemiye, Ramazan bayramı öncesi çocukların sevindirilmesi amacıyla bayramlık kıyafetler ve 10 bin 104 oyuncak da yüklendi.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden başkanlığındaki AFAD insani yardım ekibi tarafından karşılanacak olan insani yardım malzemeleri, Türk ve Filistin Kızılayları aracılığı ile Gazze halkına ulaştırılacak.

AA

Etiketler: gemi, yardım, ihh, filistin
Okunma Sayısı: 1314
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı