"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Gençlik Kongresi birliğe vesile olsun"

07 Nisan 2019, Pazar 14:31
Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, “Gençlik Kongresi’nin İslâm dünyasını parçalayan ihtilaf ve savaşlara karşı bir set olabilmesini temenni ediyor, masa çalışmalarına katılan bütün genç kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Ankara’da düzenlenen 10. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’ne açış konuşmasını yapan Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, şöyle konuştu: “Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen “Milliyetçilik” konulu 10. Risale-i Nur Gençlik Kongresi programına hepiniz hoş geldiniz.  Bugün karşımızda duran İslam dünyası fotoğrafı çarpıcı sonuç ve sorularla bizi karşı karşıya bırakmaktadır.  Tek bir dinden söz etmemize rağmen farklı ülkelerde İslam dünyasını geri bırakan farklı zihin ve uygulamalarla karşı karşıyayız.  Ahlak, fazilet, hoşgörü, hukuk, adalet, hürriyet gibi İslam’ın öz değerlerini ifade eden temel kavramların neresindeyiz? Barışı, kardeşliği emreden bir dinin mensupları olmamıza rağmen koskoca bir ümmet neden ortak paydalar etrafında buluşamıyor,  neden “BİR” olamıyor?”

Gençlerimizi tebrik ediyoruz

Yavuzyiğitoğlu, “Ehli imanın dertleriyle dertlenen gençlerimizden Allah razı olsun. Gençlerimiz bu ve benzeri soruların cevaplarını aramak için Risale-i Nur Enstitüsü’nün düzenlediği programda bir araya geldiler. “Milliyetçilik” konulu masa çalışmalarıyla merak edilen pek çok soruya cevap aradılar.

“Milliyetimiz bir vücuttur, ruhu İslamiyet, aklı Kur’an ve İmandır” diyen Üstad Bediüzzaman Said Nursi “ Fikr-i milliyet, İslâmiyete hâdim olmalı, kal'a olmalı, zırhı olmalı; yerine geçmemeli, çünkü İslâmiyetin verdiği uhuvvet içinde, bin uhuvvet var; âlem-i bekâda ve âlem-i berzahta o uhuvvet bâkî kalıyor” diyerek ebedi kardeşliğimize dikkat çekiyor. Bu çerçevede düzenlenen 10. Risale-i Nur Gençlik Kongresinin İslâm dünyasını parçalayan ihtilaf ve savaşlara karşı bir set olabilmesini temenni ediyor, masa çalışmalarına katılan bütün genç kardeşlerimi ve programda emeği geçen herkesi tebrik ediyor,  hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1202
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı