"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay'dan 'Fırat Kalkanı' hakkında önemli açıklama

12 Eylül 2016, Pazartesi 19:38
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), DAEŞ başta olmak, üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 20'nci gününe ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, bugün saat 18.00'e kadar Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdürüldüğü kaydedildi. 

Harekat kapsamında, şu ana kadar 845 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı bildirilen açıklamada, harekatın başladığı günden bu yana toplam 516 hedefe 2 bin 223 atım gerçekleştirildiği belirtildi. 

Açıklamada, Koalisyon Güçleri tarafından, bugün Baragitah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik iki hava harekatı icra edildiği, 1 havan mevzisi ve 1 mühimmat deposunun imha edildiği bildirildi.

Suriye sınır hattında bir Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edildiği aktarılan açıklamada, AFAD ve Kızılaya ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz sürdürüldüğü, bölgedeki sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

AA

Okunma Sayısı: 2691
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı