"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gürbulak'taki TIR kuyruğu 15 kilometreye ulaştı

10 Ocak 2016, Pazar 10:04
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi yakınındaki İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısında, 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Doğubayazıt'a 35 kilometre uzaklıktaki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran ve diğer ülkelere geçmek için bekleyen TIR'lar, 15 kilometre uzunluğunda çift sıra kuyruk oluşturdu. Türkiye'nin farklı illerinden gelerek İran'a geçirilmek istenen TIR'lar, işlemlerinin gecikmeli yapılması sebebiyle kuyruğa takıldı. 25-30 kilometreye ulaşan kuyruk TIR'ların çift şerit haline getirilmesi üzerine 15 kilometreye düştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelere kadar indiği bölgede kuyrukta bekleyen TIR şoförleri mağdur olduklarını anlattı. Şoförlerden Müslüm Salman, "Şu anda Doğubayazıt'tan Gürbulak Sınır Kapısı'na kadar kuyruk var. 4-5 gündür bekliyoruz. Gürbulak Sınır Kapısı'na da ancak 6-7 güne kadar gidebiliriz. Buna çözüm bulunamazsa biz daha fazla bu sıkıntıyı çekemeyiz. Havalar çok soğuk. Dolaplardaki sularımız bile dondu" dedi.  

İran'ın kapıları geç açması nedeniyle Türkiye'de de geç açıldığını bu nedenle kuyruk oluştuğunu bildiren Nihat Yılmaz ise "38 kilometreden sıraya girmişim. Aşağıya tuvalet ihtiyacımıza gidermeye çalışıyoruz oda kurtların korkusundan gidemiyoruz çoğu zaman. Can güvenliğimiz yok mağduruz yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı