"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halkbank’a tutuklama şoku

29 Mart 2017, Çarşamba 16:52
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD’de gözaltına alındı. Atilla’nın, İran’a yönelik uygulanan ABD ambargosunu ihlâl etmekle suçlanan Reza Zarrab ile aynı dâvâdan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

ABD medyası, Atilla hakkında hazırlanan 12 sayfalık iddianameyi yayınladı. Washington hattı tarafından bir bölümü çevrilen iddianamede, Halkbank, banka dolandırıcılığı, uluslar arası acil ekonomik güçler anlaşmasının ihlâli ile suçlanıyor. İddianamede, Atilla’nın 2010-2015 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri işbirliği ile ambargoyu delen görüşmeler yürüttüğü, gizli anlaşmalar yaptığı belirtiliyor.

Zarrab kilit isim

İddianamedeki Zarrab kısmı ise şöyle: Zarrab’ın kurduğu sistem İran hükümeti ve ambargo uygulanan kurumların ABD finansal sistemine Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki tabela şirketleri kullanarak erişimini sağlamaktaydı. Bunu sahte dokümanlar ve eksik havale bilgisi ile yapıyorlardı. Bu yöntemleri kullanarak Zarrab ve ortakları Türk ve BAE adına yapılmış gibi göstererek aslında İran ve diğer ambargolu kurumlar adına işlemler yapıyorlardı. Zarrab ve ortakları ABD finansal kurumlarının bilgileri dışında finansal işlemler ve ihracat işlemleri yaparak ambargoyu delmelerine yol açtılar. İşbirlikçiler, ABD bankalarını birçok işlemi New York Güney Bölgesi muhatap bankalarına ABD doları ile yaptırttılar.

Etiketler: halkbank
Okunma Sayısı: 3648
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı