"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Harranlı çiftçilerin 'sayaç' isyanı

18 Nisan 2016, Pazartesi 16:55
Şanlıurfa'da Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) tarımsal sulamada kaçak kullanımının önüne geçmek için başlattığı sayaç takma uygulamasına karşı çıkan çiftçiler, Harran-Akçakale karayolunu taşlarla trafiğe kapatarak eylem yaptı. Kalabalık, DEDAŞ'a ait tahsilat veznesini de taşlayarak camlarını kırdı.

DEDAŞ, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kurak geçen bölgelerde kayıt dışı sulama yapıldığı, bu nedenle kaçak elektrik kullanımının artması üzerine tarımsal sulama yapan çiftçilerden sayaç taktırmalarını istedi. Sayaç taktırmak istemeyenlere bugünden itibaren enerji vermeyeceğini açıklayan DEDAŞ’ın kararına karşı çıkan yaklaşık 300 çiftçi, öğle saatlerinde Harran- Akçakale karayolunu taşlarla kapatıp eylem yaptı. Uzun araç kuyrukların oluştuğu yolun açılması için bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Eylemci çiftçiler yaklaşık 1 saatlik görüşmelerin sonunda eylemlerine son verip dağılırken yol yeniden ulaşıma açıldı.

HARRAN'DA DEDAŞ VEZNESİNİ TAŞLADILAR

Yol kapatma eyleminde dönen çiftçiler, Harran İlçesi'ndeki DEDAŞ'a ait tahsilat veznesini taş yağmuruna tutup kaçtı. Olayda veznenin camları kırılırken, jandarma taş atanların kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

DHA

Okunma Sayısı: 1831
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı