"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hasta çocuğu ölen babaya 12 yıl sonra icra takibi

08 Ocak 2016, Cuma 11:43
Adana'da işsiz 41 yaşındaki Resul Çelik, 2004'te bir hastanede 2 ay yoğun bakımda tedavi gören oğlu Emre'nin taburcu olması için istenen 25 bin lirayı ödeyemeyince senet imzaladı. Daha sonra çocuğu ölen Resul Çelik'ten hastane, parayı 12 yıl sonra istedi. Faiziyle birlikte 75 bin lirayı bulan borcun tahsili için Resul Çelik hakkında icra takibi başlatıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Dağlıoğlu Mahallesi'nde 2000 yılında evlenen Hediye- Resul Çelik çiftinin Emre, Mücahit ve Şehmuz adını verdikleri 3 çocukları dünyaya geldi. Epilepsiye bağlı yüzde 90 oranında engelli olan çocuklarının ilgi ve tedavi gereksinimi nedeniyle Resul Çelik düzenli bir iş bulup çalışamadığı için aile sağlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla yeşil kart aldı. 2003'te dünyaya gelen Emre Çelik, 1 yaşına geldiğinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle 24 Mart 2004 günü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan acil olarak ambulansla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Emre Çelik'in yeşil kartın kullanım süresi 2 gün sonra doldu.

SENET İMZALATTILAR

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Emre Çelik, 27 Mayıs 2004'e kadar hastanede kaldı. Toplam 2 aylık süreçte yeşil kartının süresi dolduğu için Emre Çelik'in ailesinden tedavi gideri olarak 25 bin 988 lira istendi. Taburcu olabilmesi için Emre Çelik'in babası Resul Çelik, noter onaylı senet imzalayıp oğlunu eve götürdü. Yeşil kart sahibi olduğu için de hastane ücretinin ödenmesi talebiyle Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Aileden tedavi masrafını isteyip alamayan hastane yöneticileri de resmi yazıyla Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurup ücretin ödenip ödenmeyeceğini sordu ancak olumlu cevap alamadı.

İCRA İŞLEMİ BAŞLATILDI

Epilepsiye bağlı yüzde 90 oranında engelli raporu bulunan Emre Çelik, solunum rahatsızlığına bağlı olarak 2012'de öldü. Resul Çelik ise yeşil kart uygulamasının kaldırılmasının ardından, eşi ve diğer çocuklarıyla birlikte Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmayı sürdürdü. Ancak Resul Çelik, 12 yıl önce oğlu için hastaneye imzaladığı borç senedi faiziyle birlikte karşısına çıkınca şok yaşadı. Çukurova Üniversitesi yönetimi, hukuk servisinde görevli avukat aracılığıyla icra takibi başlattı. Adana 7'inci İcra Dairesi, 28 Aralık 2015 tarihi itibariyle Resul Çelik'ten ana para, faizi ve masraflarla birlikte toplam 75 bin 185 liralık borcu ödemesini istedi.

BORCUN İPTALİ İÇİN YARDIM İSTEDİLER

Engelli çocuklarına verilen 3 aylık maaşla geçindiklerini belirten Resul Çelik, işsiz olduğunu ve kirada oturduğunu belirterek istenen parayı ödeme imkanının bulunmadığını anlattı. Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yeşil kartlı oldukları için istenen parayı ödemesi gerektiğini, ancak bunu yapmadığını savunan Resul Çelik, "Durumumuz olsa ben öderim ama nasıl ödeyeyim bu kadar parayı. Sesimizi duyup yardımcı olsunlar" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım isteyen Hediye Çelik de, "Çocuğum öldü, 2 çocuğum engelli. Onların engelli maaşıyla geçiniyoruz. Biz ne yapalım? Çaresiz kaldık. Allah rızası için bu borcun iptali için bir devlet büyüğümüz yardım etsin" diye konuştu.

Balcalı Hastanesi yetkilileri ise, hastane alacağından vazgeçilmesinin hukuken mümkün olmadığını, icrayla ilgili işlemleri Sayıştay denetçilerinin raporları doğrultusunda Çukurova Üniversitesi avukatlarının yürüttüğünü açıkladı.

DHA

Etiketler: icra, adana, hastane, engelli
Okunma Sayısı: 1282
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı