"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hava Harp Okulu öğrencilerine müebbet

19 Mayıs 2018, Cumartesi 19:02
Hava Harp Okulu öğrencilerinin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yargılandıkları dâvâda karar açıklandı.

61 öğrenci müebbet, iki öğrenci ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul’daki Tuzla Orhanlı Gişeleri’nde bulunan Hava Harp Okulu öğrencilerinin yargılandıkları dâvâda mahkeme kararını açıkladı. 63 öğrenciden iki öğrenciye ağırlaştırılmış müebbet hapis verilirken, geri kalan öğrencilere müebbet hapis cezası verildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada kurulan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 Mayıs’ta görülen karar duruşmasına 63 sanık ve avukatları katıldı. Kararın açıklanmasından önce öğrencilerden son sözleri alındı. Son sözlerinde ailelerine ve sevdiklerine selam söyleyen öğrenciler beraatlarını talep ettiler, suçsuz olduklarını yinelediler. Kararın açıklanmasından sonra öğrenci yakınlarından tepkiler geldi. Fenalaşan kişilere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Darbeci generallere 7 yıl, öğrencilere müebbet 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi. Erdem, “Vicdan sahibi olan, mübarek Ramazan günü Allah korkusu olan her vicdana sesleniyorum! Allah için sözümü dinleyin; “bugün askeri öğrenci ve 7 günlük erlere müebbet ceza verildi. Darbeci generallere 7 yıl, TUSCON üyelerine beraat. Parası olan serbest, bu ÇOCUKLARA müebbet! Adalet?” “Yahu Allah’tan korkun ey yargıçlar! Bunlar öğrenci öğrenci! Darbe ile ne ilgileri var. Er aratın ne ilgisi var. Darbede ilgisi olanlar serbest. Elini kolunu sallayarak geziyor gerçek darbeciler. Öğrencilere müebbet vererek 15 Temmuz faşizmi ile hesaplaşılmaz.  Günahtır! Ayıptır!” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 7154
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı