"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Çelik: Cizre'de olaylar provokasyon

28 Aralık 2014, Pazar 16:54
HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarla ilişkin konuştu.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarla ilişkin, "Cizre benzeri birçok yerde olup biten, daha çok barıştan umudu olmayanların, savaştan beslenenlerin provokatif eylemleridir" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIĞI SEVİNDİRİCİ BİR OLAY"

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle yaşanan olayların ardından taraflar arasında çözüm sürecinin sürdürülmesi yönünde iradeli bir karar çıktığını belirterek, bu kararın herkes için sevindirici olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinde gelinen noktanın umut verici olduğunu anlatan Çelik, bu aşamada, bir kısım olayları kurcalamak isteyen kötü niyetli insanlar olduğunu ifade etti.

PROVOKATİF EYLEMLER

"Cizre benzeri birçok yerde olup biten, daha çok barıştan umudu olmayanların, savaştan beslenenlerin provokatif eylemleridir" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce barış hepimize kazandırır, savaş da hepimize kaybettirir. Yoksulluğun, açlığın, sefaletin sebebi savaşta ısrar etmek, kaynakların, emeğin ve zamanın israfıdır. Bunun önüne de geçmek vicdan sahibi herkesin görevidir. Aynı şekilde KCK ve KCK'ya bağlı gruplar, gerginlikten yana olmayacaklarını açıkladılar ve eylem içerisinde olanların da kendilerinden olmayacaklarını ilan ettiler. Gerek PKK, KCK cenahında gerekse hükümet ve devlet cenahında barıştan ve müzakereden yana olma iradesi vardır. Biz siyasetçilere düşen de demokratik çözümü nitelikli ve onurlu bir müzakere ile barışa eriştirmektir. Barışı tesis etmek zordur. Buna benzer bir kısım kırılmalar olacaktır. Bu mümkündür ama umudu yitirmeden sürece sahip çıkmak herkesin görevidir."

Çelik, 2015 genel seçimlerini önemsediklerinin altını çizerek, HDP üzerinden katılacakları seçimlerde barajı aşacaklarına inandığını dile getirdi.

Okunma Sayısı: 3016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı