"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hrant Dink için anma töreni

19 Ocak 2016, Salı 15:26
Genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 9 yıl önce ölen Hrant Dink için anma töreni düzenleniyor.

Harbiye Askeri Müzesi önünde toplanan kalabalık Dink'i anmak üzere Agos gazetesine doğru yürüyüşe geçerken, "Hepimizi Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Polis, Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı, Halaskargazi Caddesi Harbiye Müzesi önünden Osmanbey yönü araç trafiğe kapatıldı.

Anma programına katılanlar, Osmanbey Metro İstasyonu önündeki arama noktasından geçirildikten sonra Agos gazetesi önüne yönlendirildi.

Agos gazetesi önünde yapılacak anma töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gazetenin bulunduğu cadde, Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklarından itibaren demir bariyerlerle kapatıldı. Alanda bulunan yayalar da çıkarılarak polis tarafından, eğitimli köpeklerle çevrede ve dükkanlarda güvenlik araması yapıldı, TOMA'lar hazır bekletildi.

Gazete binasına Hrant Dink'in posteri asıldı, öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı.

AA

Etiketler: hrant dink
Okunma Sayısı: 1132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı