"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiltere, İpek’in iade talebini reddetti

28 Kasım 2018, Çarşamba 17:00
İngiltere, örgüt üyeliğinden aranan Akın İpek’in Türkiye’ye iade talebini reddetti.

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle İngiltere’den Akın İpek’in iadesini talep etmişti. Bu gelişme üzerine Akın İpek İngiltere’de gözaltına alınmış ve mahkemeye çıkarılmıştı. 50 bin sterlin kefaletle serbest bırakılan Akın İpek’in pasaportuna el konmuş ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. NTV’nin haberine göre İngiltere’nin başkenti Londra’daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında tanıklar dinlendi, deliller sunuldu ve sanıklar savunmalarını yaptı. Dava sonucunda İpek’in Türkiye’ye iade talebi reddedildi. İngiltere’de iade talepleri Dışişleri Bakanı’nın onayı ile mahkemeye sevk ediliyor. Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde de karar yine Dışişleri Bakanı’nın onayı ile uygulanıyor.

 

Etiketler: akın ipek, ingiltere
Okunma Sayısı: 2037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı