"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanı korumazsanız, devleti de koruyamazsınız

29 Ocak 2019, Salı 01:35
YARGI REFORMU BELGESİ HAZIRLADIKLARINI SÖYLEYEN GÜL, “HEDEFİMİZ HERKESE DAHA FAZLA HUKUK VE DEMOKRASİ” DEDİ.

DEVLET ADALETİ YAŞATTIKÇA YAŞAR

Adalet Bakanı Abdullah Gül, hukuk, demokrasi ve özgürlük alanlarının geliştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, “İnsanı korumazsanız devleti koruyamazsınız. Devlet, insanların temel hakları ve hürriyetlerini korudukça, adaleti yaşattıkça yaşar” dedi.

DAHA FAZLA HUKUK VE DEMOKRASİ

“Yakın zamanda Yargı Reformu Belgemizi açıklayacağız” diyen Gül, “Hedefimiz, insanımızın lâyık olduğu, daha fazla hukuk, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüğü inşallah bütün insanımız için sağlamak” ifadelerini kullandı.

***

İnsanı korumazsanız, devleti koruyamazsınız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “İnsanımızın layık olduğu, daha fazla hukuk, daha fazla demokrasi için sağlayacağız. İnsanı korumazsanız devleti koruyamazsınız” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Veri Koruma Günü Konferansı”nda, içinde bulunulan çağın kilit kavramının ve en büyük güçlerinden birisinin “bilgi” olduğunu söyledi. Bilgi tekellerinin yıkılmasının, bilginin demokratikleşmesinin toplumların demokratikleşmesini de hızlandırdığını dile getiren Gül, bilişim teknolojilerinin sunduğu fırsatların, hayat tarzını, davranış ve alışkanlıkları da sarsıcı biçimde değiştirdiğine dikkati çekti.

“Kontrolü zor bir alan”

Sanal üniversiteler ve dijital kütüphanelerle eğitim alanında, internetin yaygın kullanımıyla eğlence ve sanatın, sosyal hayatın her alanında bambaşka bir tecrübe içerisinde olunduğunu kaydeden Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Milyonlarca verinin durmaksızın aktığı bir ‘bilgi otobanı’na benzetilen internet, aynı zamanda kontrolsüz kavşaklarla doludur ve kriminal aktiviteler için de belirsiz, kontrolü zor yeni bir alana dönüşmüştür. Dijital alan olsun sosyal alan olsun, sosyal medya olsun, hiçbir yerde şiddetin, terörün övülmesi asla masum görülemez, buna asla müsamaha edilemez.”

“İnsanı korumazsanız, devleti koruyamazsınız”

Bütün bu mekanizmaların, insanın temel haklarını korumak ve geliştirmeye yönelik adımlar olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti: “Elbette ki yeterli görmüyoruz. Hatları geliştirmek ve korumak hepimizin önceliğidir. Çünkü insanı korumazsanız devleti koruyamazsınız. Devlet insanların temel hakları ve hürriyetlerini korudukça adaleti insan merkezli, insan temelli yaşattıkça devleti, insanı, toplumu ayakta tutan temel ortak değerimizdir. Yakın zamanda açıklayacağımız Yargı Reformu Belgemizde, bu hakları ve özgürlükleri daha fazla hangi alanlarda geliştireceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşacağız. İnsanımızın layık olduğu, daha fazla hukuk, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüğü inşallah bütün insanımız için sağlayacağız.”

 

AA

Etiketler: abdülhamit gül
Okunma Sayısı: 2152
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı