"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslamofobiye rağmen en hızlı yayılan din: İnsaniyet-i kübra olan İslamiyet

22 Mart 2016, Salı 12:15
SETA Genel Koordinatörü Duran, SETA 2015 Avrupa İslamofobi Raporu'nda elde ettikleri bulguların önemine dikkat çekerek, "İslamofobinin bir insanlık suçu olarak kabul edilmesi gerekir" dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, SETA 2015 Avrupa İslamofobi Raporu'nda elde ettikleri bulguların Avrupa açısından alarm verici olduğunu vurgulayarak, İslamofobinin bir insanlık suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Duran, SETA'nın bir panelle sunumunu yaptığı 2015 Avrupa İslamofobi Raporu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'nın 25 ülkesinde 37 bilim insanının İslamofobi konusunda yaptığı çalışmalar sonucunda hazırlanan raporun amacına ilişkin konuşan Duran, "Öncelikle Avrupa'da gördüğümüz bir olgu var. Bu da aşırı sağ ve İslam karşıtlığının yükselmesiydi. Müslüman topluluklara, camilere, bireylere yönelik olarak hak ihlalleri teker teker mi gerçekleşiyor, yoksa genel bir trend mi? Önce bunu tespit etmek istedik. Avrupa'nın kendini tanımlamasında İslamofobi neye karşılık geliyor ve ne kadar derinlere iniyor, açıkçası bunu görmek istedik." dedi.

Raporda elde ettikleri bulguların Avrupa açısından alarm verici olduğunu vurgulayan Duran, "Neticede Avrupa'daki ekonomik krizin de yansımalarını, bir yabancı düşmanlığıyla sarmallayarak ama Müslüman karşıtlığı formuyla ortaya çıktığını görüyoruz. Dolayısıyla bu çok alarm verici bir durum." ifadelerini kullandı.

Rapor, BM, AB ve İKÖ'ye de gönderilecek

Avrupa'yı temel alan bu ölçekli ve kapsamlı bir raporun ilk defa yapıldığını ve önümüzdeki yıllarda da bunu devam ettireceklerini aktaran Duran, amaçlarının İslamofobinin bir insanlık suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini ortaya koymak, bununla ilgili takip ve tespit yapmak ve bütün bunları raporlamak olduğunu ifade etti.

Duran, 2015 Avrupa İslamofobi Raporu'nu, öncelikle İngilizce çıkardıklarını ve Birleşmiş milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Avrupa Birliği'nin (AB) çeşitli organlarına da göndereceklerini bildirdi.

"Bu çalışmanın devamının takipçisi olacağız"

Brüksel başta olmak üzere başlıca Avrupa başkentlerinde rapor hakkında tanıtım toplantıları yapmayı planladıklarını söyleyen Duran, raporun bütün kesimlere ulaştırılabilmesi için çalışacaklarını vurguladı.

Duran , raporu internet üzerinden de yayınlayacaklarını ve dileyen herkesin bu rapora bedelsiz olarak ulaşabileceği bilgisini de paylaşarak, "Bizim amacımız, İslamofobiyle ilgili bir farklılık üretmek, bir yıllık yayınlayarak hem uluslararası kuruluşların hem devlet kuruluşların hem de resmi toplum kuruluşlarının gündemine getirmek. Bu çalışmanın devamının takipçisi olacağız." dedi.

Raporda adı geçen ülkelerde yaşanan İslamofobik saldırılar, Müslümanların sosyal yaşam ve iş hayatında maruz kaldığı ayrımcılıklar ve hak ihlallerine örnekler detaylı olarak yer alıyor.

İslâmiyet, en büyük insaniyettir

İnsaniyet bir derece tecellî etti. Beşaret veriyor ki: Asıl insaniyet-i kübrâ olan İslâmiyet, sema-i müstakbelde ve Asya’nın cinanı üzerinde bulutsuz güneş gibi pertev-efşan olacaktır.

Risale-i Nur'dan ilgili bölümün devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/islamiyet-en-buyuk-insaniyettir_319635

İslamofobiye rağmen en hızlı yayılan din

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/islamofobiye-ragmen-en-hizli-yayilan-din_374381

Almanya'da Kur'an konuşuldu: İslamofobiye karşı gerçek İslam anlatılmalı

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/almanya-da-kur-an-konusuldu-islamofobiye-karsi-gercek-islam-anlatilmali_389459

 

AA

Okunma Sayısı: 6153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı