"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İspanyol anne ev ödevlerine savaş açtı

11 Haziran 2015, Perşembe 17:17
İspanya'da bir anne, çocuklara verilen yüklü ev ödevlerine karşı savaş açtı.

Üç çocuk annesi Eva Bailen'in 10 yaşındaki oğlunun üç saatlik ödevinden yola çıkarak açtığı online imza kampanyası sosyal medyada büyük ilgi görüyor...

8, 10 ve 12 yaşlarında üç çocuk annesi İspanyol Eva Bailen için bardağı taşıran son damla, 10 yaşındaki oğluna verilen üç saatlik ev ödevi olmuş. Bailen okulda oğluna, ödevini bitirmezse ertesi gün okulda oyun oynama izni verilmediğinin söylendiğini anlatıyor. Popüler imza kampanyası sitesi Change.org’da bir imza kampanyası açan Bailen, hükümetten ev ödevlerine bir düzenleme getirmesini istiyor. Bu talep Facebook’ta binlerce kişiden karşılık bulmuş durumda. 

'EV ÖDEVİ SAÇMALIK'

Bailen “İspanya’daki problem, verilen ev ödevinin miktarının öğretmene göre değişiyor olması” diyor. Bailen’e destek olanlar arasında beklenmedik isimler de var. Ortaokul öğretmeni Alfonso Gonzalez onlardan biri. Gonzalez, Bailen’in kampanyasına imza atmakla kalmamış ayrıca ‘dertli anneye’ bir de itirafta bulunmuş. Zira Gonzalez de vaktiyle kendi kızının öğretmenine “Kızımın yerine tonla ev ödevi yaptım ve pişman değilim! Bunu yaptım çünkü kızımın mutlu bir çocukluğunun olmasını ve geceleri 10 saat uyuyabilmesini istiyorum. Bu sayede kızım şimdi sağlıklı bir ergen ve okumayı seven harika bir sporcu” şeklinde bir mektup yazmış. BBC’ye konuşan Gonzalez “Ev ödevinin saçmalık olduğunu düşünüyorum. Kızımın öğretmenleriyle bu konuyu konuştuğumda bana, kızımın bir gün buna minnettar olacağını söylemişlerdi. Şimdi onlara söylemek isterim ki, kızıma verdikleri en iyi notlar, hep benim yaptığım ödevlere verilmiş notlardı.” 

Gonzalez kampanyayı bir adım daha ileri taşıyıp, İspanyol hükümetinden ilkokul öğrencilerinin ödevlerini düzenlemeyi değil yasaklamasını istiyor: “İlkokul çağındaki çocuk öğrenmesi gerekenleri okulda bulunduğu saatlerde öğrenebilir. Ev ödevi, ortaokul dönemi içindir.”

Madrid’deki Öğretmenler Birliği üyesi Jorge Casesmeiro ise ‘ev ödevi’ meselesinin birileri gündeme getirdikçe yeniden canlanan, yıllardır var olan bir tartışma olduğuna dikkat çekiyor ve çok fazla ödevin zararlı olduğunu kabul ediyor. Bailen'in kampanyasını şu ana kadar 110 binden fazla kişi imzaladı.

PISA: FAZLASI ZARAR 

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA’ya göre öğrencinin ödev yapmak için harcadığı süreyle sınav sonuçları arasında bir korelasyon olduğu doğru. Ama PISA araştırmacısı Daniel Salinas “Öğrenci ödevleri için çok fazla zaman harcamak zorunda kalıyorsa ödevin notlara olan olumlu etkisi azalıyor. Haftada dört saatlik ev ödevinden fazlası çok anlamlı değil” diyor. İspanya’da ve ABD’de ev ödevine ayrılan süre haftada ortalama altı saat. İngiltere’de ise bu süre haftada ortalama beş saat.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 2905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı