"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail'le anlaşmayı ‘paralel’e bağlayan avukat, Perinçek sorusuna cevap vermedi

11 Ocak 2016, Pazartesi 14:27
Mavi Marmara davası avukatlarından Cihat Gökdemir, yolsuzluk operasyonlarından önce iktidara yargı içerisindeki ‘paralel’ yapılanmayı anlatamadıklarını söyledi.

Gökdemir, “Şimdi de diplomasi içinde bir yapılanma var. İsrail ile anlaşmayı Türkiye devletinin ve Türk siyasi liderlerinin aleyhine olarak organize ediyorlar.” iddiasında bulundu. Gökdemir, “Doğu Perinçek ‘Türkiye’de yargı istediğimiz yere gidiyor’ diyor. Acaba farklı bir yapılanma söz konusu olabilir mi?” sorusuna cevap vermedi.

İHH Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Cihat Gökdemir, “Mavi Marmara davasının Türkiye’deki sürecinde 17- 25 Aralık olayına kadar biz Ankara’daki siyasilere Türkiye yargısı içindeki paralel yapılanmayı anlatamamıştık. O zaman da aynı şekilde vurguluyorduk. ‘İstanbul’da bu yapılanmalar var, davayı engelliyorlar’ diye. Şimdi de özellikle diplomasi içinde bir yapılanma var. İsrail’le anlaşmayı Türkiye halkının ve Türkiye devletinin, Türkiye siyasi liderlerinin aleyhine olarak organize ediyorlar. Biz şimdi Ankara’daki siyasileri yine uyarıyoruz. Yarın tekrar aldatıldık dememek için Türk diplomasisi içerisindeki bu yapılanmalardan haberdar olun. Türkiye’nin menfaatine olmayacak bir anlaşmaya asla imza atmayın. “ ifadelerini kullandı.

Bu arada, basın mensuplarından biri, “Son dönemlerde yargı içerisindeki bir paralel yapılanmadan bahsedildi. Ancak bir nebze de paralel yapıyla mücadele söz konusu. Yine baktığımız zaman Türkiye’nin geçmişinde bazı karanlık bağlantıları olan insanların son günlerde yapmış olduğu açıklamalar var. İsim verecek olursak Doğu Perinçek. ‘Türkiye’de yargı istediğimiz yere gidiyor’ diyor. Acaba farklı bir yapılanma söz konusu olabilir mi? Yoksa bu iş tek taraflı mı yürütülüyor?” diye sordu

Gökdemir de, “Konumuz elbette Mavi Marmara. Ben Mavi Marmara bağlamında yargıdaki durumdan bahsettim. Çünkü bizim davamızı, İstanbul’daki soruşturmayı 2,5 sene engellediler. İddianamenin kabul edilmesine karar verildiği gün İstanbul Adliyesi’nde savcıların yumruk yumruğa girdiklerini biz biliyoruz. Meğer Mavi Marmara davasının tam karşıtı bir görüşle Selam Tevhid operasyonu yürütülüyormuş. Gizli bir şekilde. Bu sebepten bu kadar gerginlik olmuş. O yüzden son bahsettiğiniz açıklamaya ilişkin bir yorum yapmak burada çok uygun olmayabilir. Ben Mavi Marmara davası bağlamında bunu vurguladım. Diplomaside de maalesef böyle farklı yapılanmalar var. Ona dikkat çekmek içindi. Onu ayrıca değerlendirelim.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 2019
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı