"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Barosu’nda başkanlık seçimi başladı

19 Ekim 2014, Pazar 11:09
Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu’nda, baro başkanının belirlenmesi için seçim başladı.

 Seçimde, 32 bin 200 avukat, 5 farklı grubun adaylarından birini başkan seçecek.

İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurulun ardından ise bugün 32 bin 200 avukat İstanbul Barosu’nun başkanını seçmek için sandık başına gitti. Gerçekleştirilecek seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlenecek. Seçimde, avukatlar 81 sandıkta oy kullanacak. 

Toplam 5 grubun yarışacağı seçimde; Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ümit Kocasakal, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu'nun eş başkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Abdullah Arar, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Ali Rıza Kaplan ve Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ayhan Erdoğan başkanlık için yarışacak.

Kanun devleti olmayı dilediğini belirten Avukat Nilgün Yamaner, “Hukuk devleti değil, kanun devleti olalım sonra inşallah bir gün hukuk devleti oluruz. Adaletin bir parçası olarak durumdan çok da memnun değiliz.” dedi. 

Oy kullanan Avukat Güneş Kanık baroya yakışan düzgün bir yönetimle devam etmek istediklerini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1188
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı