"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaç sağlık çalışanı istifa etti?

19 Ekim 2021, Salı 23:31
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ilk vak’anın tesbit edildiği 11 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde sağlık çalışanlarının yükü gittikçe ağırlaştığına dikkat çekerek, bu süreçte sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için çeşitli düzenlemeler yapılmış olsa da bunların yetersiz kaldığını belirterek, son bir yılda görevinden istifa eden sağlık çalışanı sayısında ciddî artışlar görüldüğüne dikkat çekti.

Çalışma şartlarının ağır olmasının yanında çeşitli baskı ve mobinge maruz kalan sağlık çalışanlarına istifa etmekten başka çıkar yol bırakılmadığını söyleyen Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde şu soruları yöneltti: “11 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar Türkiye genelinde görevinden istifa eden sağlık çalışanı sayısı kaçtır? Görevinden istifa eden sağlık çalışanlarının içerisindeki doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlik görevlisi sayısı kaçtır? Aşılama yapılmaya başlandığı tarihten bugüne kadar aşı zorunluluğu sebebiyle istifa eden sağlık çalışanı sayısı kaçtır?”

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 2731
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı