"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçaklar ıssız adadan kurtarıldı

26 Eylül 2015, Cumartesi 15:11
Datça'dan tekneye bindirilen ve 3 gün önce Yunanistan'ın Maelonise Adası'na bırakılan 120 kaçak göçmeni, bu sabah saatlerinde Halki Adası'ndan giden balıkçıların ihbarı üzerine sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

Yunanistan'da yayın yapan RodosPress sitesinin haberine göre, Datça İlçesi Yazı Mahallesi yakınlarından 16 metrelik ahşap gulet tekneye bindirilerek Yunanistan'ın Akdeniz'deki Halki Adası ile Rodos arasında bulunan, yerleşimin olmadığı Maelonise Adası'na bırakılan 120 kaçak göçmen 3 gün sonra kurtarıldı. Yunanlı balıkçıların tesadüfen gördüğü ve aralarında hamile kadınlar, çocuklar, görme engellilerin de bulunduğu çoğu Suriye, Pakistan ve Afganistanlı kaçak göçmenlerin, tekne organizatörleri tarafından 3 gün önce "Rodos'a geldiniz" denilerek kayalıklara bırakıldığı belirlendi. 

8'İ HASTANEYE YATIRILDI

Halki Belediyesi'nin temin ettiği balıkçı kayıkları ve Yunan sahil güvenliğinin denetiminde  Rodos'a götürülen kaçak göçmenler sağlık kontrolünden geçirilirken, 8 kişi hastanede tedavi altına alındı. Gece yarısı güçlükle kayalıklara çıktıklarını anlatan Suriyeli Caferi Hamet şunları söyledi:

"Herkes indikten sonra tekne geri dönerek Türk kıyılarına gitti. Adada yürümeye başladığımızda yerleşimin olmadığını, 300 metre sonra adanın bittiğini ve küçük bir kayalığın üzerine çıkarıldığımızı anladık. Telefonlar çalışmıyordu, yardım isteyemedik. yanımızdaki yiyecekleri kadın ve çocuklara paylaştırdık. Yiyeceğimiz bitmek üzere iken balıkçılar tarafından fark edildik."

DHA

Okunma Sayısı: 1500
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı