"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kalplerde açılan hendekleri kin ve nefrete dönüşmeden kapatmalıyız

18 Şubat 2016, Perşembe 10:32
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Van'da katıldığı 'Din Görevlileri İstişare Toplantısı'nda konuştu. Görmez, ''kentlerde açılan çukurları kapatmak kolaydır ancak kalplerde açılan hendekler var'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Edremit İlçesi'nde bir otelde 'Din Görevlileri İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görevli yaklaşık 500 din görevlisi katıldı.

Prof.Dr. Görmez, önemli bölümü Şırnak ve Diyarbakır'dan gelen din görevlilerine karşılaştıkları sıkıntılardan dolayı 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.  2 gün sürecek toplantının dertleşme ve hemhal olma, son aylarda yaşanan acıları birlikte paylaşma, yaraları birlikte sarma toplantısı olacağını belirten Prof.Dr. Görmez, şöyle dedi:

Kalplerde açılan hendekleri kapatacağız

"Birlikte kentlerimizi yeniden imar etme, sadece şehirlerde açılan çukurları değil, kalplerde ve yürerde açılan hendekleri nasıl kapatacağımızı konuşacağız. Zoru kolay kılacak varlık olduğu için Cenab-ı hak bu emaneti göklerin ve dağların çekemeyeceği emaneti insana yükledi. Bu emanetlerin altında insan zaman zaman zorlanır, taşımakta güçlük çeker, sıkıntılara düşer. Ama sonunda onları aşacak güç ve kudrette olduğunu bilmelidir. İnsanlar, zor zamanlarında kalbi selim ile güçlü yürekle bunları aşar. İnsan yüksek imanla bütün zorlukları aşar. Nefsiyle, kötülüklerle mücadele ederek samimiyetle insan zorlukların üstesinden gelebilir."

Allah'ın evleri tahrip edildi

Milletlerin de zor zamanlarının olduğunu, bu zamanlarında milleti millet kılan yüce değerleri birlikte yeniden inşa ederek geçebileceğini anlatan Görmez, şöyle konuştu:

"Safları sık tutarak, dayanışma, birlik, kardeşlikle, aynı rahmana secde etmenin verdiği vahdet ruhuyla yeryüzünü imar ederek, kendi gönlünü imar ederek dayanışma içinde milletler zor zamanlarından geçebilirler. Medeniyetlerin de zor zamanları vardır. Milleti islamiye ve ümmeti İslamın içinde bulunduğu çok zor bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir süreçte bir araya geliyoruz. Büyük zorluklar yaşadığınızı biliyorum. 'Şimdi yaraları sarma zamanı' Sadece maddi yardım toplamak için başlattığımız bir kampanya değildir. Önce bizim birbirimizin yaralarını sarması gerekiyor. Bir araya gelerek birbirimizin yaralarını saracağız. Sonra hep birlikte seferber olarak milletimizin, kardeşlerimizin yaralarını saracağız.

'Yaralarımız sadece maddi değil'

Sonra yaraların sadece maddi yaralar olmadığını, asıl bizi çöküntüye götüren, ateş dolu çukurların kenarında dolaştıran en büyük yaraların manevi yaralar olduğunu, gençlerin yüreklerinde, zihinlerinde açılan yaralar olduğunu bileceğiz ve bu yaraları sarmak için seferber olacağız. Mardin'de hasar tespitleri yaptık. Bunun maddi ve manevi boyutları var. İçinde cemaatimize namaz kıldırdığımız camilerimiz harabeye döndü, Allah'ın evleri tahrip edildi. 'Allah'ın mescitlerinde isminin anılmasını men etmekten, onları tahrip edenlerden, harabeye dönüştürenlerden daha alim kim olabilir' ayeti kerimesini bize hatırlatacak camilerimizin harabeye döndüğünü görüyoruz. Vakfımız, başkanlığımızdan teknik heyetlerimiz, tahrip edilen camilerimizi tespit ettiler. Hangi camilerin onarılacağını tespit ettiler ve arkadaşlarımız seferber olacak ve camilerimizi eskiden daha güzel hale getirerek milletimizin hizmetine sunacağız."

Elleri kalem tutacak evlatlar dağlara götürülüyor

Din adamlarından bölgede yaşadıkları acıları paylaştıklarını da belirten Görmez, bir daha bu topraklarda şehir eşkiyalarının şehirlere gelip her şeyi tahrip etmemesi, hanelerin 'harimi ismetine' tecavüz etmemesi için ne yapabieceklerini ele almaları gerektiğini anlatırken, "Neden elleri kalem tutacak evlatları dağlara götürülür, oradan neden şehir eşkiyası olarak kentlere dönerler, bunları birlikte mütalaa etmeliyiz. Şimdi yaraları sarma zamanı. Cemaatinize sahip çıkmalısınız. Bize düşen görev her gözyaşını silmektir. Maddi yaraları sarmak için seferber olmalıyız. Bundan sonra manevi yaralara odaklanmalıyız. Kentlerde açılan çukurları kapatmak kolaydır ancak kalplerde açılan hendekler var. Onları kapatılmayız. O hendekler kin ve nefrete dönüşmemeli. Yeniden rahmeti kente şehirlerimize hakim kılmalıyız" dedi

DHA

Okunma Sayısı: 1689
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı