"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule ve Hamzabeyli'de uzun tır kuyrukları oluştu

03 Mayıs 2015, Pazar 15:14
Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapılarında, yurt dışına çıkmak isteyen tırlar kuyruk oluşturdu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ihracat mallarını teslim etmek isteyen tırlar, hafta sonu Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan tarafının Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda düzenlenen "rüşvet" operasyonuyla ortaya çıkan personel açığı nedeniyle işlemlerin uzun sürmesi de yoğunluğu arttırdı. 

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 20, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 12 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Bu arada, tırların Bulgaristan tarafından da Türkiye'ye giriş yapmak için bekledikleri öğrenildi.

İstanbul'dan Almanya'ya oto parça götüren tır şoförü Sinan Şaşmaz, 1 Mayıs Cuma gününden bu yana kuyrukta beklediklerini söyledi.

Kişisel ihtiyaçlarını gideremedikleri için şoförlerin zor durumda olduğunu belirten Şaşmaz, "Tuvalet ve duş sıkıntımız var. Su ihtiyacı bir yana kuyrukta perişan olduk. Rüşvet operasyonu olduğu için kapılardaki işlemler yavaş ilerliyor. Dolayısıyla yurt dışına tırlar planladıkları günde çıkamıyor" diye konuştu.

"Kaçaklar nedeniyle tedirginiz"

Şenol Hürkeden ise kuyrukta bekledikleri sırada kaçakların brandayı keserek araçların dorsesine bindiğini söyledi.

Tedirgin olduklarını ifade eden Hürkeden, şöyle konuştu:

"Manisa'dan aldığım beyaz eşyayı Sofya'ya götürüyorum. Şu an bize söylenen Bulgar kapısında rüşvet operasyonu varmış 35 gümrükçüyü gözaltına almışlar. Öte yandan, şu an en büyük sıkıntımız Suriyeli kaçakların araçlarımıza gizlice bilmeleridir. Biz burada yakalanırlarsa kendimizi ifade edebiliyoruz ancak diğer ülkelerde kaçaklar aracımızda yakalanırsa kendimizi ifade edemiyoruz, direk şüpheli duruma düşüyoruz. Kaçaklar nedeniyle tedirginiz."

AA

Okunma Sayısı: 1540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı