"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karakola bombalı araçla saldırı!

24 Mart 2016, Perşembe 22:02
Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan, Mermer Jandarma Karakolu'na saat 21:00 sularında PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lılar ile çatışma çıktı. En az 3 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan, Mermer Jandarma Karakolu'na saat 21:00'de PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lılar ile çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre en az 3 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sev edildi.

Genelkurmay açıkladı: Karakol saldırısında 3 şehit, 24 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı dün akşam Diyarbakır- Lice karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin dün akşam bombalı araçla düzenlediği saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 24 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay'ın internet sitesinde konuya ilişkin açıklama şöyle:

"24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin ilgili kararı uyarınca, terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlara yasak getirildiği bildirildi.

Açıklamada, "24.03.2016 Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliğinin yayın yasağı kararı 24.03.2016 günü Diyarbakır Sur ilçesi Jandarma Komutanlığına bağlı Mermer Jandarma Karakolunda meydana gelen patlama nedeniyle, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/792 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

DHA

Okunma Sayısı: 2599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı