"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Katliam silahı İsrail'den

07 Eylül 2017, Perşembe 00:10
İsrail, Arakan Müslümanlarına yönelik şiddet ve hak ihlÂllerine rağmen Myanmar hükümetine silah satmaya devam ediyor.

Haaretz gazetesi yazarlarından John Brown, İsrail’in tüm şiddet ve hak ihlallerine rağmen Myanmar hükümetine silah satmaya devam ettiğini yazdı. İsrail Savunma Bakanlığı, Arakanlı Müslümanlara yönelik ihlallerini sürdürmeye devam eden Myanmar yönetimine silâh satışını durdurmayı reddediyor. İsrail’in Haaretz gazetesinde John Brown imzasıyla yayımlanan makalede, “Bilindiği üzere Myanmar hükümeti suç işlemeye devam etmesine rağmen İsrail, oradaki rejime silâh satışında ısrar ediyor” ifadelerine yer verildi.

Myanmarlı General İsrail’e “alış veriş gezisi” düzenledi

Brown, “Şiddetin artmasına rağmen İsrail, Myanmar’a silâh satmaya devam ediyor” başlıklı makalesinde, Myanmarlı General Min Aung Hlaing’in Eylül 2015’te İsrailli silâh üreticileriyle görüşmek üzere İsrail’e “alış veriş gezisi” düzenlediğini belirtti. Myanmarlı General Hlaing’in bu ziyaretinde İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü belirten Brown makalesinde, İsrail Savunma Bakanlığı Uluslararası Savunma İşbirliği Dairesi Başkanı Michel Ben-Baruch’un da 2015’te Myanmar’ı ziyaret ettiğini yazdı.

60’tan fazla köyün onlarcası yakıldı

Savunma Bakanı Liberman’ın, “İsrail bütün aydınlanmış dünyaya, yani Batılı devletlere ve başta en büyük silah ihracatçısı olan ABD’ye bağlı. Biz kendimizi onlara bağlı görüyoruz ve aynı politikayı sürdürüyoruz” şeklinde ifadelerini de makalesine taşıyan Brown, ABD ve Avrupa Birliği’nin Myanmar’a silah satışını yasakladığına vurgu yaptı. Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos’tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman öldü. Saldırılarda hedef alınan 60’tan fazla köyün onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışıyor. Myanmar yönetimi, göç yoluna düşen ya da evsiz kalan Arakanlı Müslümanlara insani yardım ulaştırılmasına da izin vermiyor.

Emine Erdoğan Bangladeş’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar’ın Arakan eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek ve yaşanan olaylar neticesinde Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlılara yardım hususunda Türkiye’nin elinden geleni yapacağını göstermek için Bangladeş’e gidiyor. Myanmar ordusu, sivil ölümleri ve evlerin yakılmasından Arakanlı Müslüman militanları sorumlu tutarken, bölgedeki insan hakları aktivistleri Bangledeş’e ulaşan sivillerin kendilerine ordunun saldırdığını söylediğini aktarıyor. Bangladeşli yetkililer ayrıca iki ülke arasındaki Naf Nehri’nden ve denizden 53 Arakanlı’nın cesedini çıkardıklarını, sınırı geçmek isterken boğulmuş olanların sayısının daha yüksek olabileceğinden şüphelendiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün yola çıkacak olan Emine Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AKP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı refakat edecek. Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındıkları kampları ziyaret edecek olan Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetin, yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi almayı, Türkiye’nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlamayı hedefledikleri belirtildi.

***

Okumak için tıklayınız:

Zalimler Bangladeş sınırına mayın döşüyor

Osmanlı arşivlerinde o belgeye ulaşıldı

Kanada'dan Myanmar açıklaması

Hollanda'da ''Arakan'' ile ilgili tepki çeken gelişme

Arakan yardım bekliyor: Son 24 saatte 35 bin Müslüman Bangladeş'e geçti

Arakanlı aktivist Ahammed: Müslüman ülkelerin liderleri artık müdahale etmeli

''Böyle bir zulüm karşısında sessiz kalmak mümkün değildir"

Endonezya'dan Myanmar'a: Şiddeti derhal durdur

Dehşet veren açıklamalar: 'Arakan'da cesetleri yakarak yok ediyorlar'

40'tan fazla ülkenin hac heyetlerinden ''Arakan'' açıklaması

 

AA

Etiketler: arakan, katliam
Okunma Sayısı: 3112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı