"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayıp kaçak bedelini geri almak isteyenler kuyruk oldu

31 Aralık 2014, Çarşamba 13:43
Yargıtay'ın, elektrik abonesinden kayıp- kaçak bedeli alınamayacağı yönünde verdiği emsal karar sonrasında elektrik dağıtım şirketleri önünde oluşan kuyruklar artarak devam etti.

Kayseri’de şirket önünde iade bedelinin geri alınmasıyla ilgili belge isteyen vatandaş sayısının artmasıyla birlikte çalışan memur sayısı artırıldı. Vatandaşlar, kayıp kaçak bedelinin iade edilmemesiyle ilgili de endişe yaşıyor.

Yargıtay’ın kararı sonrasında Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi önünde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, 10’uncu günde de belge almak için sırada bekledi. Bakanlığın geçmişten itibaren bu bedeli almaması gerektiğini savunan vatandaşlardan bazıları kaymakamlıklardaki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin almak istemediklerini iddia etti. 10 gündür devam eden müracaatlardaki artışla birlikte şirket çalışan personel sayısını 12’ye çıkardı. Abonelere faturalarında kesilmiş olan geriye dönük 4 yıllık kayıp kaçak bedelinin miktarını gösteren belge veriliyor. Abone bu belgeleri hakem heyetine dilekçe ile teslim ediyor. 

Vatandaşlar, kayıp kaçak bedelini almak için kuyruk uzunda olsa bekleyeceklerini ifade ederek, alacakları bedeli bilmediklerini söyledi. Şimdiye kadar vatandaştan kayıp kaçak bedeli alınmasına da tepki gösteren vatandaşlar, bu bedelin hiç kesilmemesi gerektiğini aktardılar. Bazı vatandaşlar ise yapılanların hepsinin halka eziyet olduğunu dile getirerek, bugüne kadar kayıp kaçak bedeli nedeniyle gelen elektrik faturalarındaki yükseklikten şikayetçi oldular. Kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlar ise öğle yemeği olarak 75 kuruşa aldıkları simitleri yedi. 

KİRACILARIN KAYIP KAÇAK BEDELİ İÇİN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi yetkilileri, oturdukları evde kiracı olanların kayıp kaçak bedelini alabilmesi için elektrik faturasının kendi üzerlerine geliyor olması gerektiğini söyledi. Ev kiralarken abonelik işlemleri yaptırmış olan kiracıların, kendi üzerine çıkan faturaları alabileceklerine dikkat çekti.

Okunma Sayısı: 1545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı