"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kelebeksiz bir dünyada yaşanır mı?

24 Kasım 2014, Pazartesi 10:51
İstanbul Kelebek Çiftliği'nin sahibi Çiğdem Ünlü, Türkiye'de bulunan 420 tür kelebek neslinin hızlı bir şekilde tükendiğini belirterek "Kelebeklerin neslinin tükenmemesi için yaşam alanlarını yok etmemek ve onları korumak gerekiyor. Böyle giderse çocuklar artık kelebek göremeyecek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BENZERİ YOK 

Beykoz Zerzevatçıköy'de Türkiye'nin ilk kelebek çiftliğini kuran Ünlü 'Kelebeklerin ömrü bir gündür' söylentisinin asılsız olduğunu vurgulayarak, "Kelebek ömrü, 2 hafta ile 6 hafta arasında değişiyor. Bazı kelebekler, 3 aya kadar yaşıyor" dedi.

Çiftlikte 400 tropikal kelebeğin yaşadığını söyleyen Ünlü kanat açıklığı 30 santimetre olan dünyanın en büyük kelebeği "Atlas"ı da çiftlikte barındırdıklarını belirtti. Ünlü, kelebeklerin nesillerinin tükenmeye başladığına dikkati çekerek şöyle devam etti: Türkiye'de 420 tür kelebek var, fakat bunların nesilleri hızla tükendiği için çocuklar artık kelebek göremeyecek. Şehirler, betonlaşıyor. Bu durum, tüm canlılara zarar verdiği gibi kelebeklere de zarar veriyor. Beslendikleri bitkiler yok oluyor. Tarım ilaçları tehdit ediyor. Mutlaka ekolojik çözümler bulunması gerekiyor. 

Etiketler: kelebekler
Okunma Sayısı: 2213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı