"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Keyfiliği bakanlığa şikayet ettik

26 Nisan 2017, Çarşamba 00:30
Keyfi yasaklarla Yeni Asya Gazetesi’nin cezaevlerine girişi engelleyen cezaevi yönetimleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunuldu.

OHAL’de yaşanan hukuksuzluklara her geçen gün yenileri eklenirken, keyfi engellemeler yapan cezaevi yönetimleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ‘Görevi Kötüye Kullanma, Görevi İhmal, Basın Özgürlüğüne Aykırılık’ gibi eylemleri nedeniyle suçlarından duyurusunda bulunuldu. Şikayet dilekçesinde şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılarak, hukuka aykırı yasak kararlarının kaldırılması istendi. Yeni Asya Gazetesi’nin cezaevlerine girmesine  yönelik yasaklar, Ankara, Adana, İzmir, Trabzon, İstanbul, Ağrı, Van, Kars, Batman, Denizli gibi birçok şehirde gerekçe belirtilmeden uygulanıyor. Bu keyfi uygulamaların son bulması ve cezaevlerindeki okuyucularımızın mağduriyetlerinin biran önce giderilmesi için yasal girişimlerde bulunmayı sürdürüyoruz. 

Gazetemize yönelik hiçbir yasak yok

Adalet Bakanlığı Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yapılan suç duyurusunda, Basın Kanununun Teslim Yükümlülüğü Başlıklı 10. Maddesi uyarınca “Basımcı, Bastığı Her Türlü Yayının İmzalı İki Nüshasını, Dağıtım Veya Yayımın Yapıldığı Gün, Mahallin Cumhuriyet Başsavcılığına Teslim Etmekle Yükümlüdür.” Hükmü kapsamında “Cezaevine Gönderilen Gazetemiz Nüshaları Zaten Cumhuriyet Başsavcılığına Günlük Olarak Verilmekte Ve Kontrolleri Yapılmaktadır” hatırlatması yapıldı.  Ayrıca, şikayet dilekçesinde, herhangi bir yasağın bulunmadığı Yeni Asya Gazetesine yönelik engellemelerin tutarlı hiçbir nedeni olmadığı belirtildi. 

Karar hangi sebeple verildi?

Suç duyurusunda, “Cezaevi Yönetimi tarafından verilen kararın, hangi sebeple verildiği ve ne zamana kadar süreceği belli değildir. En azından sebebi bilinse, müvekkil tarafından düzeltilebilme imkânı vardır. Kaldı ki, nedenini bilmediğimiz gerekçeler, müvekkil gazete tarafından kaldırıldığında, cezaevi yönetimince tekrar gazetenin kabul edilip edilmeyeceği, nasıl edileceği, yasağın süresi, kapsamı ve hangi usullerle tekrar tutuklu ve hükümlülüklere verilebileceği hususları muğlak kalmaktadır.Yasalarla tutuklu ve hükümlülere tanınan demokratik hakların, keyfi olarak engellenmesi, her şeyden evvel; hukuk devleti ve basın özgürlüğü ilkesini zedelemektedir” ifadeleri yer aldı. 

Okunma Sayısı: 3191
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı