"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'KHK listelerini kim hazırladı?'

28 Kasım 2020, Cumartesi 20:36
İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu.

Kendisi de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç bir akademisyen olan Cihangir İslam, KHK sorununu ve OHAL İşlemleri Komisyonu’nun durumunu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru yönelten İslam, “KHK listelerini kim hazırladı?” dedi. OHAL Komisyonu’nun işleyişindeki yavaşlığı ve yaşanan KHK mağduriyetlerini dile getiren Cihangir İslam, “Yaklaşık 6 bin akademisyen ve 1427 idari kadro üniversitelerden halen cevap alabilmiş değil. Bizi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bize bunu açık açık söylemeniz lazım. Birçok arkadaşımıza pasaport dahi vermiyorsunuz. Bunu fiilen engelliyorsunuz. Kendileri çıkıp yurt dışında da iş bulamıyorlar. Açlıkla baş başalar… Akademisyenler dışında çok büyük bir kitle bugün açlık ve yoksullukla baş başa. Halen tatminkâr bir cevap alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: KHK, liste
Okunma Sayısı: 9204
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • galip

    7.2.2021 15:45:16

    keşke size sesimi duyurabilseydim sayın vekil: "SESİNİZ DAHA GÜR ÇIKMALI, SİZİNLE AYNI DURUMDA OLAN VEKİLLERLE SİYASİ GÖRÜŞE BAKILMAKSIZIN BERABER HAREKET EDİM KAMUOYU OLUŞTURMALISINIZ". Zira gücümüz tükendi...

  • Yunus

    29.11.2020 11:20:03

    Listeleri kim mi hazırladı.. devletin tarlasına pirinç ekenler hazırlamıştır.

  • Yahya Evrin

    29.11.2020 01:34:58

    zulmün yeniden tarifi gerekiyor.

  • Ulaş

    28.11.2020 21:23:30

    Kamu görevinden ihracımla alakalı olarak savcılıktan takipsizlik kararını 2017 senesinin Kasım ayında almama rağmen, 2019 senesinin sonlarına doğru beni ihraç eden kurum tarafından hakkımda verilen mesnedsiz ve soyut olumsuz kanaatin OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından itibara alınarak o komisyona yaptığım başvurunun reddedilmesinin gayr-i hukuki olup olmadığını sorgulamak gerekmez mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı