"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK’lıya ev satmak da yasak

23 Ocak 2020, Perşembe
İzmir’de KHK ile ihraç edilen F. K. eşinin üzerine kayıtlı daireyi satamıyor.

Bayraklı tapu dairesine giden F. K.’ye, ‘Tapuda risk kararı var’ denildi. Durum böyle olunca F. K.’nin evini satın almak isteyen alıcı da kararından vazgeçti. F. K. yaşadıklarına tepki göstererek, “Ülkede hukuk olmadığı için bunları yaşıyoruz” dedi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hem TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’ndan bu konuda bilgi talebinde bulundu hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi verdi. Gergerlioğlu, Oktay’a verdiği soru önergesinde ‘tapu müdürlüğü sisteminde risk grubunda görülen kişiler kimlerdir’ diye sordu. Gergerlioğlu’nun Oktay’a sorduğu sorular şöyle: “İzmir Ziraat Bankası Çarşı Şubesi’nin Bank Asya’nın ipotekli olan evi ipoteği kaldırmaz gerekçesiyle kalan borcu kapatıp alıcıya kredi vermeyi kabul etmediği iddiaları doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa Ziraat Bankası’na bu talimat hangi yasa ve kanunlar çerçevesinde verilmiştir?”

Okunma Sayısı: 5973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    23.1.2020 10:02:33

    Bilim ve sanat vakfına kayyım atanmasına tepki gösteren kimseler bu haberdeki durumla ilgili bu güne kadar herhangi bir yorum yapmışlar mı merak ediyorum.Selam ve saygılar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı