"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK mağduriyeti çözülmeli

11 Temmuz 2024, Perşembe 00:08
Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin değerlendirme ve taleplerde bulundu.

Adaletin, Türkiye’nin ana sorunu olduğunu ve ekonomik olanlar başta olmak üzere birçok sorununu tetiklediğini anlanan Şahin, TBMM’ye sunulan 9. Yargı Paketi’nin hukuk sorunlarına yönelik reform içermediğini söyledi. Pakette Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümlerin, iptal gerekçeleri göz önüne alınmadan aynı içerikte düzenlendiğini belirten Şahin, bu durumun, hukuk devleti ilkesi açısından sorun teşkil ettiğini savundu. Şahin, vatandaşların, 9. Yargı Paketi’ne yönelik beklentileri olduğunu belirterek, “Pakete gerek komisyonda gerek Meclis Genel Kurulu’nda sorunların çözümüne yönelik maddeler eklenmeli. Bunlar Türkiye’nin önemli beklentileridir ve beklentilerin hakkaniyet ölçüsünde karşılanması TBMM’nin görevidir” diye konuştu. 9. Yargı Paketi’ne eklenmesini talep ettiği konuları sıralayan Şahin, “KHK mağduriyetinin adalet temelinde çözülmesi gerekiyor. Gelecek Partisi olarak bu konudaki temel kriterimiz suçlu ile suçsuzun birbirinden ayrılmasıdır. Bu şekilde büyük bir sosyal yaraya dönüşen bu sorun çözüme kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 3694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arsla

    12.7.2024 05:25:02

    Mazumun bedduasindan sakınınız(müslüman değilse dahi) Zira onunla Allah arasında bir perde vardır( kabulü çok kolaydır) Selam ve dua

  • Seyit Battal arsla

    12.7.2024 05:20:32

    KHK denildigi zaman Yaş ve kurunun beraber yanmasidir Belkide Çoğu masumların ( yakiinlarindan ve iftiradan dolayı) Hayatlarının mahf olduğudur KHK....

  • Kerim Soyten

    11.7.2024 21:28:53

    Beraat almış olanlar.. diye başlayan sözler boş laftan ibaret kalıyor. Zaten kelaynak kuşu kadar insana beraat verdiler. Hakimler, savcılar korkudan beraat falan vermiyor. Ceza almışını, soruşturmadan geçmişini, azcık adı bile karışmış olanı güçlü ve net bir sesle temize çıkarmalısınız. Aksi takdirde yanlış uygulamalar devam eder. Ah aldıkça batıyoruz.

  • Burhan Kula

    11.7.2024 00:35:41

    KHK sorunu bu ülkenin en önemli sorunudur, Hiçbir suça karışmamış tamamen yasal faaliyetlerde bulunmuş yüzbinlerce yurttaşın hakkı hukuku gasp edilmiştir, bu sorun düzelmeden ülkede hiçbir sorun çözülemez..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı