"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Korona ilahî mesaj

16 Mayıs 2020, Cumartesi 22:07
Amerikalılar Allah’ın koronavirüs ile insanlığa yaşama biçimini değiştirmesi gerektiği yönünde mesaj verdiğini düşünüyor.

ABD’de inananların üçte biri, Allah’ın yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) insanlığa, yaşama biçimini değiştirmesi gerektiği yönünde mesaj verdiğini düşünüyor. Chicago Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Associated Press-NORC Kamu İşleri Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket, insanların, Kovid-19 salgınında daha derin bir anlam arayışı içinde olabileceğini gösterdi.

Anket sonuçlarına göre, inançlı Amerikalı katılımcıların yüzde 31’i, yeni tip koronavirüsün, Allah’ın insanlığa değişmesi için yolladığı bir mesaj olduğu görüşünü taşıyor. Kovid-19’un Tanrı’nın mesajı olduğuna inanan Amerikalı siyahilerin oranının, eğitim, gelir ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin diğer ırklardan gelenlerden daha yüksek olduğu gözlendi. Bu görüşü savunan siyahilerin oranı yüzde 47, Latinlerin yüzde 37, beyaz Amerikalıların yüzde 27 oldu.

‘Değişmezsek ıztırap sürecek’

Yale Üniversitesi’nde dinî çalışmalar profesörü Kathryn Lofton, çok sayıda Amerikalının virüsü Allah’ın bir mesajı olarak algılamasını, “değişmezsek ıztırap sürecek” endişesinin ifadesi olarak yorumladı. ABD’de Kovid-19 sebebiyle 86 bin 970 kişi vefat etti. 1 milyon 465 bin ile dünyada en fazla Kovid-19 vak’ası da ABD’de bulunuyor. 

AA

Etiketler: korona, ilahi mesaj
Okunma Sayısı: 3666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı