"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtköy'de hava trafiği felç oldu

23 Ekim 2015, Cuma 08:56
Kurtköy Havalimanı'nda frekans kabloları kesildi, hava trafiği felç oldu. Uçaklar havada tur atarken, iniş ve kalkışlarda da uzun süreli kısıtlamalara gidildi.

Kurtköy Havalimanı’nda süren inşaat çalışmaları kapsamında su tesisatı döşenirken, yanlışlıkla kule ile pilotların iletişim kurduğu frekans kabloları kesildi. Hava trafiği felç oldu. Uçaklar havada tur atarken, iniş ve kalkışlarda kısıtlama meydana geldi. 

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Kurtköy Havalimanı’nda süren inşaat çalışmaları kapsamında bazı bölümlere su tesisatı döşendiği sırada, işçiler farkında olmadan pilot ile kule arasındaki iletişimin sağlandığı frekans kablolarını kesti.

Frekans kablolarının kesilmesiyle birlikte, saat 17.00’den itibaren tek frekanstan uçaklarla iletişim sağlanırken, sıkıntılar ortaya çıktı. Bazı uçaklar havada tur atarken, iniş ve kalkışların sağlıklı yapılabilmesi için kapasite düşürüldü. Bazı uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1408
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    23.10.2015 09:44:08

    İnşaat sektöründe eskiden büyük firmalarda büyük başlar olurdu. Böyle kazalar olmazdı. Şimdilerde ise, sadece inşaat için değil, tüm sektörlerde kafası çalışan ne mühendis mevcut, ne de teknik eleman. Sistem, kafası çalışan insan yetiştirmiyor. Sadece mevcudu yiyen, günü idare eden, keyif ehli elemanlarımız var. Böyle yetişince de, işler baştan savma oluyor. İmam Hatipleri bitireceğiz diye katsayı oyunu yaptılar, memlekette kalifiye meslek liseli kalmadı; herkes mühendis oldu. Her şehirde üniversite açıldı; diplomalı ama hiç bir şeyden habersiz ve anlamayan kimseler piyasaya çıktı. Benden olsun da nasıl olursa olsun mantığıyla hareket edilince de, ülke yeteneksiz, beceriksiz ve becerisiz insanların eline kaldı. Maalesef!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı