"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KYM INT kuruldu

20 Mayıs 2016, Cuma 10:42
Dünya’da onlarca yardım derneğine ilham olan Kimse Yok Mu’nun başlattığı İyilik Hareketi, Avrupa’da yeni bir oluşumun filizlenmesine vesile oldu. Brüksel’de kurulan KYM International isimli uluslararası insani yardım ve kalkınma derneği, önceki gece sosyal medyada bir lansman kampanyası düzenleyerek, kuruluşunu bütün dünyaya ilan etti.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada sayısız sivil toplum kuruluşunun oluşumuna ön ayak oldu. Derneğin çalışmalarından ilham alan yardımseverler, kendi ülkelerinde de insani yardım ve kalkınma alanlarında projeler geliştirmek için Kimse Yok Mu modelinin benzerlerini uygulamaya koyuldular. Bugüne kadar onlarca dernek bizzat Kimse Yok Mu Derneği’ne kurumsal destek ve partnerlik başvurusunda bulunarak, derneğin başlatmış olduğu İyilik Hareketi’nin dünyaya yayılmasına vesile oldular. Dün akşam sosyal medyadan lansman kampanyası düzenleyen Brüksel merkezli KYM International isimli uluslararası insani yardım ve kalkınma derneği, bu iyilik hareketinin son halkası olarak tebarüz etti.

Kimse Yok Mu partneri bir dernek

KYM International’ı diğer örneklerinden ayıran önemli özellikleri var. Birincisi isminde KYM akronimini kullanarak Kimse Yok Mu’ya açık bir atıfta bulunması. İkincisi ise siyasi baskılardan ve nefret operasyonlarından dolayı Kimse Yok Mu genel başkanlığından istifa etmek durumunda kalan İsmail Cingöz’ün de derneğin kurucuları arasında yer alması. KYM International’ın bir diğer hususiyeti ise Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerinin uluslararası arenada tanıtım misyonunu da edinmiş olması. İki kurum arasında bu amaçla imzalanmış bir genel işbirliği protokolü de mevcut. Bunun yanı sıra, KYM Sahra Okulları gibi projeleri de birlikte yürütüyorlar.

“Hayatın bütün alanlarına dokunmaya çalışıyoruz”

KYM International önceki gece başlattığı kampanya ile faaliyetlerini tanıtarak, hayırseverleri projelerine bağış yapmaya davet etti. İnsani yardım ve kalkınma alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşunun, Mülteciler, Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar, Sağlık, Katarakt, Temiz Su, Eğitim, Sahra Okulları, Tarım ve İnsani Yardım projeleri mevcut. Derneğin başkanlığını Belçika’da bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmış Elif Alduman üstleniyor. Yönetim Kurulu ise ağırlıklı olarak Avrupa’da doğup eğitimini orada tamamlamış kadrolardan oluşuyor. Lansman vesilesiyle Twitter’dan açıklama yapan Alduman, KYM International olarak hayatın bütün alanlarına dokunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Kimse Yok Mu Derneği hepimize rol model oldu. KYM’nin tüm değer ve prensiplerini benimsedik. İyilik yolunda yeni bir rayiha olan derneğimizin, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa ona el uzatmak, derneğimizin başlıca misyonlarından biridir.” dedi. Çalışmalarını büyük bir titizlik ve şeffaflık içerisinde yürüttüklerini ifade eden Alduman, şu ifadeleri paylaştı: “Projeleri, yatırım yapılacak bölgeleri ve ihtiyaç sahiplerini belirlerken ince eleyip sık dokuyoruz. İnsanlık için sürdürdüğümüz çalışmalarımızla küresel huzura katkı sağlamayı umuyoruz. Dünyadaki ihtiyaç hali ortadan kalkıncaya kadar iyilik yolunda hızla yol almaya gayret göstereceğiz. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için maddi ve manevi desteğinize ihtiyacımız var. Dualarınızı esirgemeyin.”

“İyilik hareketi bütün dünyada filizleniyor.”

Lansman kampanyası vesilesiyle Kimse Yok Derneği Eski Genel Başkanı İsmail Cingöz de sosyal medya hesabından görüşlerini paylaştı. “KYM International’a adım attığı bu kutsi insanlığa hizmet yolunda başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin” ifadelerini kullanan Cingöz, Kimse Yok Mu Derneği’nin başlatmış olduğu iyilik hareketinin bütün dünyada filizlendiğini görmenin büyük mutluluk verici olduğunu belirtti. Sözlerine, “Bugüne kadar çeşitli ülkelerdeki yardımseverler bir araya gelerek Kimse Yok Mu’yu modellemek için çalıştı. Çalışmalar öyle güzel meyveler verdi ve bu güzel insanlar tüm dünyada onlarca yardım derneğinin kuruluşuna ön ayak oldular. Gelecek güzel günler adına tüm bu hayırlı girişimlerden her insan olanın duyduğu gibi ayrı mutluluk duyduk. Bu akşam kuruluşunu tüm dünyaya ilan eden KYM International yarınlar adına ayrı bir heyecan ve umut vesilesi oldu. KYM International’ın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde devam eden İsmail Cingöz, Kimse Yok Mu, KYM International ve benzeri derneklere ihtiyaç kalmayacak güne kadar hep birlikte gayret göstereceklerini ifade etti.

Bütün dünyadan bağışları kabul ediyor

KYM International, sosyal medyadan hayırseverlere çağrıda bulunarak, online bağış sayfası aracılığıyla bütün dünyadan bağışları kabul ettiği bilgisini paylaştı. https://kym.ngo/donation adresinden ulaşılabilen online bağış sayfasında tek seferlik veya aylık ödeme planıyla Euro, Dolar, Türk Lirası veya Pound bazında bağış yapılabiliyor. Kullanıcı dostu bir arayüzle karşımıza çıkan sayfada bağış yapmak istediğiniz projeyi seçme hakkınız da bulunuyor. Dernek hakkında daha detaylı bilgi için İngilizce ve Fransızca yayın yapan www.kym.ngo sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Merkezi

Etiketler: kimse yok mu
Okunma Sayısı: 4073
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı