"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahkeme kararı olmadan hesapları bloke edildi

28 Ekim 2014, Salı 11:04
Kimse Yok Mu Derneği’nin bağış hesaplarının mahkeme kararı olmadan bloke edildiği ortaya çıktı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, bu durumun derneği fiilen kapatma anlamı taşıdığını belirtti.

Bakanlar Kurulu kararıyla izinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği’nin geçen hafta iki banka tarafından hesabının bloke edildiği belirtildi. Bugün gazetesine konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, Kurban Bayramı’nda derneğe bağışlanan vekalet kurbanların kesilmesini bahane göstererek derneğin kayyuma devredilmesi yönünde plan yapıldığı iddialarının olduğunu söyledi. Derneğin izne bağlanan yardım faaliyetleri için başvuruda bulundukları 8 başlık altındaki yardım çalışmalarına valilik tarafından henüz dönüş yapılmadığı ifade edildi.

İsmail Cingöz, mahkeme kararıyla banka hesaplarına bloke konulurken, iki bankanın Kimse Yok Mu Derneği’nin hesaplarına bloke koymasını değerlendirdi. Cingöz, “Reza Zarrab gibi isimlerin hesaplarına yapmadıkları işlemleri yüz binlerce insanın yardım beklediği derneğimize yaptılar. Milletin bağışlarına bloke koydular.” dedi. Böyle bir uygulanan dünyada örneğinin bulunmadığını kaydeden Cingöz, “Bu konuyla alakalı suç duyurusunda bulunacağız. Bunun anlamı; mahkeme kararı olmaksızın derneği fiilen kapatmaktır.” ifadelerini kullandı.

‘BİZLERE SUÇ İSNAT EDECEKLER’

Derneğe kayyum atanacağıyla ilgili bilgileri basından öğrendiklerini belirten Cingöz, “Anlaşılan böyle bir planlama işine girdiler ki gazete böyle bir haber yazdı.” dedi. Kayyum konusunu araştırdıklarını söyleyen Cingöz, bir derneğe kayyum atanması için yönetim kurulunun hapis cezasıyla cezalandırılacak bir suç işlemesi gerektiğini kaydetti. Cingöz, “Bu duruma da sulh ceza hakimi karar verebiliyor. Anlaşılan o ki bizlere hapis cezası gerektiren bir suç isnat edecekler. Hangi suçu isnat edeceklerse artık onu bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Derneğin kayyuma devredilmesi için bazılarının çirkin planlar yaptığı duyumlarını aldıklarını ifade eden Cingöz, muhtemel suçlamanın Kurban Bayramı’nda derneğin vekalet yoluyla kurban kesmesini gerekçe göstermelerini beklediklerini söyledi. Cingöz, “Duyumlarımıza göre ‘bağışlanan kurbanları neden kestiniz?’ diye bir suç isnat edecekler. Kesmeseydik de ‘kurbanları neden kesmediniz?’ diye suç isnat edeceklerdi. Bunlara göre bağışlanan kurbanları kesmek de, kesmemek de suç.” diye konuştu. 

‘EMENATE İHANET ETMEYECEĞİZ’

Bakanlar Kurulu kararıyla arife gününden bir gün önce mesai bitiminde alınan kararla derneğin kampanyalarının durdurulması kararının alındığına dikkat çeken Cingöz, asıl suçun bu kararla bağışlanan vekaletlerin kesilmemesinin olduğunu belirtti. Kurban Bayramı’nda kendilerine bağışlanan kurbanları kesmek zorunda olduklarının altını çizen Cingöz, “Allah’a binlerce şükür ki bize verilen emanete sahip çıktığımız, milletin vekaletine sahip çıkıp kurbanlarını kestiğimiz ve milletimize ihanet etmediğimiz için suçlanacağız. Bu suçun cezası neyse çekmeye razıyız. Bu suçu işlemeye de devam edeceğiz, emanete ihanet etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘KIŞ GELİYOR, SURİYELİLER AÇIKTA, YETİMLERE PARA GİDECEK’

Derneğin yarım kalan çalışmaları tamamlamak için İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunduğunu ancak kendilerine henüz dönüş yapılmadığını belirtti. Valiliğin yardım için izin dilekçesine cevap verme konusunda 60 günlük bir süresinin olduğunu vurgulayan Cingöz, “ ’Süre var’ demek süreyi sonuna kadar kullanacaklar demek olmamalı. İnsanlık ve yardım mevzularında neyi bekliyorlar? Kış geliyor, Suriyeliler açıkta, yetimlere para gidecek, aşhanelerde yemek pişecek, tedavileri devam eden hastalar var. Bu başvuruları bekleterek milletin aklıyla alay ediyorlar.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “İki satır dilekçe yazacaksın. Herkes yine sana yardımını verecek.” sözüne atıfta bulunan Cingöz, “Mevcut var olan faaliyetlerimizi durdurdular, yeni izin başvurularımıza da cevap vermediler. Sayın Arınç iki satır yazıdan bahsediyor. Biz bunların hepsini en ince ayrıntı ve detaylarıyla beraber yazdık. Ama henüz cevap alamadık.” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 2576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı