"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maraş 46 yıldır kapalıydı

09 Ekim 2020, Cuma
Kuzey Kıbrıs, 46 yıldır kimsenin girmediği ve hayalet şehre dönüşmüş olan Maraş sahillerini dün yeniden halka açıldı.

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, “Kendi toprağımızdan kamuya ait olan sahil ve Demokrasi Caddesi ile kıyı bölgesini halkımızın istifadesine sunmak için çalışmalarımızı başlatıyoruz” demişti.

Erdoğan da Maraş’ın açılmasına Türkiye’nin her tür desteği vereceğini ifade etmiş ve “Maraş Ada’daki çözümsüzlüğün bir parçasıdır. Kıbrıs’ın geleceğini artık hayaller yerine somut gerçekler üzerine inşa etme kararı aldık” diye konuşmuştu. 

BM, Kıbrıs, Yunanistan ve Rusya’dan tepki

BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stéphane Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres’in Maraş’ın açılma kararından kaygı duyduğunu aktardı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kıbrıs’ta 46 yıldır sivil kullanıma kapalı olan Maraş’ın halka açılması kararına tepki gösterdi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anas- tasiadis Maraş’ın açılması kararının BM kararlarının ihlâli anlamına geldiğini söylüyor. Yunanistan’dan yapılan açıklamalarda da Maraş’ın açıl- masının Ada’da diplomatik çözümü tehlikeye attığı vurgulandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Kuzey Kıbrıs’ın bu kararının ‘kabul edilemez’ olduğu ifade edildi ve Kremlin’in gelişmelerden ciddî endişe duyduğu belirtildi. ajanslar

Etiketler: Maraş
Okunma Sayısı: 1676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Veli Kul

    9.10.2020 02:38:11

    Ada'da diplomatik cözümü RUM kesimi AB konusunda ELININ TERSI ILE ITTI, yani Ada'da iki DEVLET CÖZÜMÜNDEN BASKA BIR CÖZÜM YOLU KALMADI! Rus'un endisesi varmis kimseyi ENTERESE etmiyor. Dünya'nin KIRIM konusundaki endisesi Moskofu ilgilendirmedi. Yunanistan RUM kesimi yalniz AB ye katilirken SIRITMASINI biliyordu, niye SASIRIYOR. Siyasal cözümü siz istemediniz. Maras By By. Daha cok degisikliklere alismak zorunda kalacaksiniz AVRUPANIN SIMARIK YUNANISTANI artik BITTI!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı