"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mesleğimizi iki paralık ettiler

01 Şubat 2018, Perşembe
Türkiye’de veteriner hekimliğe gerekli değerin verilmediğini belirten Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, “Veteriner hekimler artık bir fedakarlık göstermeyecek, çünkü meslek 1 kuruşluk meslek haline getirildi” dedi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, Türkiye’de veteriner hekimliğin hak ettiği değeri görmediğini savundu. Veteriner hekimlik mesleği ile ilgili açıklamalarda bulunan Gözet, “Veteriner hekimler artık bir fedakârlık göstermeyecek çünkü meslek 1 kuruşluk meslek haline getirildi. Konu maddiyat değil, mesleği manevî anlamda yıktılar” dedi. Bir aile hekiminin 12-13 bin lira maaş aldığı halde, bir veteriner hekimin 4 bin-4 bin beş yüz lira maaş aldığını dile getiren Gözet, “Üstelik aile hekimleri bir odada konfor içinde hizmet verirken, veteriner hekimler kırsalda soğukta yağmurda, karda, çamurda bir ahırın içinde hizmet veriyor. Bunu düzenleyemediğiniz takdirde 2018 yılı umarım olmaz, ama hayvan hastalıklarıyla mücadelede ciddî riskler oluşturacak.” değerlendirmesini yaptı.

25 kuruşa göz diktiler

Uygulama ücretleri konusuna da değinen Gözet, bir çözüm bulunmaması durumunda hayvan hastalıklarıyla mücadelede ciddî risklerin yaşanacağına dikkat çekti. Aşılama kampanyasının Mart ayı içerisinde başlayacağını hatırlatan Gözet, “Özellikle kamuda çalışan veteriner hekimlerin Osmanlı’dan beri gelen hayvan hastalıklarıyla mücadelede bir gelenekleri vardır. Bir hayvanı aşılamak, bir çocuğu aşılamak gibi değildir, çocuk aşı yaptırmak için sağlık ocağına gider aşısını vurulur. Ancak veteriner hekimler tek tek evleri dolaşarak hayvanları aşılamak zorundadır. Kanunda da bunun için aşılama ücretleri vardır. Bir teşvik olsun diye çok düşük miktarlarda hekimlere ücret ödenir. Bu ücretler 2017 başında küçükbaşlarda 25 kuruş, büyükbaşlarda da 75 kuruştu. Sayın Bakanımız bunu kaldırdı. Bakanlık bu ücreti pas geçebilmek için geçen yıl ücretin 75 kuruş olmasına rağmen bu yıl bir onayla 1 kuruşa indirdi. Sayın Bakanla defalarca konuştuk. Bunun yerine somut adımlar atılsın istedik, bu ücret nasıl ödenecek merak ettik, şu an bu ücretin nasıl ödeneceği konusu muallakta” dedi.  

Bakan çelişkili konuşuyor

Uygulama ücretleri konusunda eski sisteme dönülmediği takdirde 2018 yılında hem üreticiyle veterinerler arasında hem de hayvan hastalıkları konusunda ciddî sıkıntılar yaşanacağına işaret eden Gözet, “Bunu kendilerine de söyledim. Özellikle bürokratlarına. Onlar da farkındalar. Hayvan hastalıklarıyla ilgili genel müdürlük çırpınıyor, ama sayın Bakanın lâfının üstüne lâf söylemek olmuyor. Sayın Bakan çok çelişkili konuşuyor” dedi.

Ankara - Yeni Asya

Etiketler: veteriner
Okunma Sayısı: 13712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    1.2.2018 00:50:32

    Iki paralık olmayan ne kaldı ki sayın Başkan.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı