"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Millet mesaj verdi

01 Nisan 2019, Pazartesi 02:52
DÜN YAPILAN MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMLERİNE YOĞUN KATILIM YAŞANDI. KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARI SANDIKTAN ÇIKAN MESAJI DİKKATE ALMAK DURUMUNDA.

Seçim sonuçlarını takip etmek için tıklayınız

SÜRPRİZ NETİCELER ORTAYA ÇIKTI

İttİfakların yaşandığı seçimde bazı sürpriz neticeler de ortaya çıktı. Bazı il ve ilçelerde önceden tahmin edilmeyen neticeler ortaya çıkarken, partiler bakımından aday seçiminin önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Sandık başında yaşanan bazı tatsız hadiseler de parti liderlerinin seçim sürecinde daha dikkatli bir dil kullanması gerektiğini ortaya koydu.

İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ VAR

Seçİmlerİn sona ermesinden sonra açıklama yapan iş dünyasının temsilcileri, vakit geçirmeden ekonomik ve siyasi reformlara hız verilmesini istediler. TÜSİAD açıklamasında "Tüm alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlenmesini diliyoruz" denilirken, Uluslararası Yatırımcılar Derneği de "Yapısal reformların hızla hayata geçirilmesini" istedi.

***

AA'nın verilerine göre an itibariyle açılan sandık oranı 91.15 - AKP: %44.95, MHP: %6.80, CHP: 30.25, İyi Parti: %7.39, HDP %4.01, Diğer: %6.60

 

Seçim sonuçlarını takip etmek için tıklayınız

***

Millet mesaj verdi

Yoğun katılımla gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde çıkan sonuçlar, vatandaşın partilere mesajı olarak değerlendirildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dün yapıldı.  Yoğun katılımla gerçekleşen seçimlerde bazı illerde sürpriz sonuçlar yaşandı. Vatandaşlar oylarıyla partilere mesajını verirken, kazanan belediye başkanları ve iktidar sandıktan çıkan mesajı dikkate almalı yorumları yapıldı.

Sürpriz neticeler ortaya çıktı

İttifakların yaşandığı seçimde bazı sürpriz neticeler de ortaya çıktı. Bazı il ve ilçelerde önceden tahmin edilmeyen neticeler ortaya çıkarken, partiler bakımından aday seçiminin önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu. Sandık başında yaşanan bazı tatsız hadiseler de parti liderlerinin seçim sürecinde daha dikkatli bir dil kullanması gerektiğini ortaya koydu.

Önümüzdeki seçimsiz dönem reform fırsatıdır

Seçimlerin sona ermesinden sonra açıklama yapan iş dünyasının temsilcileri, bundan sonra vakit geçirmeden ekonomik ve siyasi reformlara hız verilmesini istediler. 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), “Önümüzdeki seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemimiz için önemli bir fırsattır” açıklamasında bulundu. TÜSİAD’tan yapılan açıklamada, “Yerel seçim sonuçları ülkemiz için hayırlı olsun. Göreve gelecek belediye başkanlarımızı kutluyor, yaşam kalitesi, akıllı kent teknolojileri ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri odaklı başarılı bir görev dönemi diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Yerel seçimlerin de geride kalmasıyla, bundan sonraki seçimsiz dönemin ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemi için önemli bir fırsat olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu çerçevede hükümetimizin 20 Eylül 2018 tarihinde açıkladığı Yeni Ekonomik Program doğrultusunda sıkı para ve bütçe politikaları ekonomik güven ortamı için öncelik olacaktır. Eş zamanlı olarak yatırım ortamı, eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasası başta olmak üzere tüm temel alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlenmesini temenni ediyoruz. Yeni reform döneminde öncelikli hedefimiz ekonomik sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek olmalıdır.” değerlendirmelerine yer verildi.

Haber  Merkezi

***

Türkiye sandık başındaydı

Türkiye’de, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yurt içinde 57 milyon 58 bin 636 seçmen için 194 bin 390 sandık hazırlandı. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderek görevlerini yerine getirdi.

Yaşlı ve engellilere seyyar sandık

Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşlı ve engelliler ile hastalığı olduğu tespit edilen seçmenler, seçim görevlilerince evlerine getirilen “seyyar sandık”larda oylarını kullandı.

Efe kıyafetiyle geldiler

Aydın’da Fatma Şeyma ile Ozan Ancın çifti, efe kıyafetleriyle sandık başına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Güzelhisar Mahallesi’nde yaşayan 24 yaşındaki Fatma Şeyma ile 26 yaşındaki Ozan Ancın çifti, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başına gitti. Halk oyunları antrenörü Ozan Ancın, geleneklerini yaşatmak amacıyla efe kıyafetleriyle sandığa geldiklerini söyledi.

Papağanıyla oy kullandı 

Denizli’de turizm işiyle uğraşan Mehmet Kıvılcım, evinde beslediği iki papağanıyla sandığa giderek oyunu kullandı. Pamukkale Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Kıvılcım, “Cafer” ve “Alex” isimli papağanlarıyla Şehit Mustafa Uygun İlkokuluna geldi.

‘Bücür’ köpek ilgi odağı oldu 

Elazığ’da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanan sahibinin yanında getirdiği köpek yavrusu, ilgi odağı oldu. Zeynep Çal, sokakta bulup sahiplendiği “Bücür” adlı köpeğiyle, oyunu kullanmak için Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokuluna geldi.

90 yaşında sandığa gitti 

Erzurum’da, hipertansiyon ve yaşlılığa bağlı hastalığı olan 90 yaşındaki Neriman Çiğdemgül, İl Sağlık Müdürlüğünün Evde Bakım Hizmetleri personelinin desteğiyle sandığa giderek oy verdi.

Baba-oğul yarıştı 

Bursa’nın Orhangazi ilçesi Heceler Mahallesi’nde muhtarlığa aday baba ile oğlu sandık başına gitti. Toplam 210 seçmeni bulunan mahallede, birbiriyle akraba 7 muhtar adayı yarışıyor. Mevcut muhtar Ali Sevinç ile aday oğlu Zafer Sevinç arasında ise rekabet yaşanıyor.

Sedyede oy kullandı 

Kırklareli’nde bir süredir evde sağlık hizmetlerinden faydalanan 81 yaşındaki Kıymet Barda, ambulansla evinden oy kullanacağı okula götürüldü.

Oy kullandığı okulda vefat etti

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Osman Büyükkaraca, oyunu kullandıktan sonra kalp krizi geçirerek vefat etti. Oyunu kullanan Büyükkaraca, okuldan ayrıldığı sırada bahçede fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekiplerince Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırılan Büyükkaraca, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaşlı adamın, kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi.

Haber Merkezi

Etiketler: seçim, yerel seçim, 31 mart
Okunma Sayısı: 4138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı