"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Minik Nehir gözyaşları içinde defnedildi

18 Mart 2015, Çarşamba 16:18
Van’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan, bugün köyünde defnedildi.

Gözyaşlarına hakim olamayan acılı baba Erkan Aslan, “İnsan ölüsüne sevinmez ama biz en azından kızımıza ait bir mezarı olduğuna seviniyoruz.” dedi.

Van'da kaybolduktan 4 buçuk ay sonra evlerine 200 metre uzaklıktaki bir su arkında ölü olarak bulunan ve ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Nehir Aslan’ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Aile tarafından Van'a getirilen cenaze, Nehir’in ölü olarak bulunduğu arkın 1 kilometremetre ilerisindeki mezarlığa gözyaşlarıyla toprağa verildi. Baba Erkan Aslan, "Bugün Nehir’imizin düğün günüdür.” diye ifade etti. 

Van'ın Gürpınar ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan Aslan ailesinin 6 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014'te evinin önünde oynarken kayboldu. Önce aile ve yakınlarının, ardından jandarma, AFAD, UMKE, AKUT ekipleri, korucular ve mahallelilerin günler süren aramalarına rağmen küçük kız bulunamadı. Nehir'in İstanbul'da görüldüğü iddiası üzerine, İstanbul’a giden baba Erkan Aslan'ın, Nehir'in fotoğraflarıyla sokak sokak dolaşarak aramaya başlaması da sonuç vermedi.

Van Valiliği'nce, jandarma ve polisten oluşturulan özel bir ekip de Nehir'in izini sürmeye devam ederken, 135 gün sonra Nehir'in kötü haberi ailesine ulaştırıldı. Komşusu tarafından evlerine 150-200 metre uzaklıktaki küçük bir su arkının içinde bir kız çocuğu cesedi bulunduğu haberi verildi. Olay yerine giden baba Erkan Aslan, tanınmayacak haldeki cesedin üzerindeki kıyafetinden ve kısmen çürümüş yüzünden kızı Nehir’i teşhis ettikten sonra kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için ceset, DNA testi için İstanbul Adli Tıp’a gönderildi. Dün sabah ailesine teslim edilen cenaze uçakla Van’a, buradan Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi'ne geldi. Kılınan cenaze namazından sonra Nehir'in cesedi, bulunduğu yere 1 kilometre uzaklıktaki mezarlıkta toprağa verildi. Camide çocuğunun tabutuna sarılan Anne Hatice Aslan ve yakınları fenalık geçirdi. 

Günlerce yapılan aramalarda ve defalarca kez bakıldığı arkta geçen cuma günü Nehir’in ölü bedeninin bulunması üzerine, savcılık yeniden harekete geçti. Öldürüp sonradan buraya atılmış olabileceği ihtimaline karşılık jandarma, köydeki herkesin yeniden ifadesine başvurdu. Adli Tıp'ta çıkacak otopsi raporunda Nehir’in ölüm sebebi belirlenecek. 

Kızları Nehir'in ölü veya diri bulunması için hep dua ettiklerini anlatan Baba Erkan Alan, “İnsan ölüsüne sevinmez ama biz en azından kızımıza ait bir mezarı olduğuna seviniyoruz. Ölü ya da diri izine ulaşmak için gece gündüz dua ettik. Bu da bizim için bir teselli. Hiç olmazsa izine rastladık. Bir anne, bir baba için belki en zor olan da budur. Onun izine hiç rastlamamak ve her gün boş bir yere umutlanmak aile için en zor şeydir. Her gün mezarına gider, kendimizi o şekilde teselli ederiz. Öldürüldüğüne veya sonradan buraya atıldığına inanmıyorum. Nehir kaybolduğunda gün nişanıydı, bugün ise Nehir’in düğünüdür.” diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1360
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı