"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mısır'da darbe karşıtı 13 kişiye idam cezası

30 Temmuz 2016, Cumartesi 17:57
Mısır'da 2013 yılında düzenlenen baskın sırasında vefat eden Tümgeneral Nebil Ferac'ın ölümüyle ilgili yargılanan darbe karşıtı 13 kişi hakkında idam cezası verildi.

Mısır'da 2013 yılında başkent Kahire'deki Kirdase semtine düzenlenen baskın sırasında vefat eden Tümgeneral Nebil Ferac'ın ölümüyle ilgili yargılanan darbe karşıtı 13 kişi hakkında idam cezası verildiği ve dosyalarının görüş alınması için müftülüğe gönderildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Kahire Mahkemesinde güvenlik güçlerinin, Eylül 2013'te darbe karşıtı eylemcileri yakalamak amacıyla Kirdase semtinde düzenlediği operasyon sırasında yaralanarak yaşamını yitiren Tümgeneral Ferac'ın ölümüyle ilgili açılan davanın duruşması görüldü.

Mahkemenin, 13 sanık hakkında idam cezası verdiği ve dosyalarının görüş alınması için Devlet Müftülüğüne sevk edildiği belirtildi. Müftüden görüş alınmasının ardından hükmün 24 Eylül'de okunmasına karar verildiği ifade edildi.

Mısır yasalarına göre mahkemenin idam kararı, görüş alınması için devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra mahkeme nihai kararını açıklıyor.

AA

Etiketler: mısır, darbe, idam cezası
Okunma Sayısı: 1513
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı