"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT tırlarını durduran savcılar uzaklaştırıldı

15 Ocak 2015, Perşembe 15:30
MİT tırlarının durdurulmasında görevli 5 savcı, haklarında yürütülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

HSYK 3. Dairesi, MİT tırlarının Hatay'ın Kırıkhan ilçesi ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan savcılarla ilgili soruşturma kararı almıştı.

Müfettişler, soruşturmanın selameti açısından savcıların soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarını talep etmişti.

HSYK 2. Dairesi, Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu'nun, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

HSYK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcıların görevde kalmalarının, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" sonucuna vararak, bu kararı aldıklarını bildirdi.

Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

Etiketler: mit, tır, hsyk, uzaklaştırma
Okunma Sayısı: 1340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    15.1.2015 20:16:14

    Hangi işten bahsediyorsanız artık... İşin içindeyseniz söyleyin de bilelim... Kendi devletine pusu kuran adamlar elbette vatana ihanetten yargılanır... Hukuk devleti olan ABD'de Almanya'da bu yaptıklarının binde birini yapamaz o adamlar... CIA bir vazifeyle görevlendirilmişken CIA'e dokunsunlar bak neler oluyor... Herşeyin bir ölçüsü var; kanunu var: kendi devletine operasyon yap, devletini dışarıda terör örgütlerine yardım yapıyor noktasında propagandaya hedef yap: vatana ihanet etmemiş ol!

  • SEZER

    15.1.2015 16:59:37

    İşini yapan insanları vatana ihanetten yargılayalım yargılarken yaptıkları iş kanuna uygun mu değil mi kanunlarımız da suç teşkil ediyormu etmiyormu bakmayalım. sadece kanunun kendilerine vazife olarak verdiği işleri yaparken ululüemr den ayrıca izin almışlar mı almamışlar mı ona bakalım sonra da durup gür sesle bağıralım guguk devleti değiliz hukuk devletiyiz bakın hırsızı arsızı mahkemelerden nasıl kaçırdık afferin bize nasıl olsa hırsızın arsızın dayısı var bu savcıların yok arkası olmayanın hali bu

  • refik

    15.1.2015 16:23:48

    Vatana ihanetten yargılanabilirler... Çünkü işlenen suç ortada...

  • SEZER

    15.1.2015 16:04:21

    Hukuki yönden soruşturulmalarına gerek yok nedamet getirsinler af olunurlarsa HSYK gereğini yapar yok sa akıbet belli bizim HUKUK devletimizde işler böyle yürüyor

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı