"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öcalan'a "memlekete hoş geldin" diyen albay öldü

15 Ocak 2015, Perşembe 21:36
Kenya’da yakalanan Öcalan’ı getiren uçakta, ona “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu (65) öldü. Soyluoğlu memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde toprağa verildi.

Kenya'da yakalanan Abdullah Öcalan’ı 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getiren uçakta, “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında öldü. Soyluoğlu köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Habertürk'ün haberine göre, Öcalan’ı Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, “Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin” dediği duyulmuştu.

Öcalan’ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, “Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor” demişti.

 

Okunma Sayısı: 6119
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı