"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrenci yurdunda korkunç facia!

30 Kasım 2016, Çarşamba 01:24
Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi can verdi, 22 kişi hastanelere kaldırıldı.

İlçedeki 3 katlı özel öğrenci yurdunda dün akşam yangın çıktı. Bir anda büyüyen yangına, ihbar üzerine çağrılan itfaiye ve orman işletme ekipleri müdahale etti. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangının söndürülmesi sonrasında başlatılan arama çalışma çalışmasında acı tablo ortaya çıktı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yangında 12 kişinin öldüğünü, 22 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kan örnekleri alındı

Yangında yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yaşamını yitiren 12 kişinin kimliklerinin tespit edilebilmesi amacıyla ailelerinden kan örneği alınmasının ardından cenazeler, merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık morguna konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Demirtaş'ı telefonla arayarak yangın hakkında bilgi aldı.

Can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım da öğrenci yurdunda çıkan yangın nedeniyle ilgili bakanlardan ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı ve bakanlar Adana'da

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yangının çıktığı öğrenci yurduna gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak, burada yaptığı açıklamada, yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu iddialarına ilişkin, "Valimizle, itfaiye dairesiyle diğer arkadaşlarla görüşeceğiz, tabii ki bir ilk durum tespiti yapmaya gayret edeceğiz." dedi.

Bakan Kaya ise yangınla ilgili, "En ufak bir ihmal varsa sonuna kadar titizlikle araştırılacak. İhmali olanlar sonuna kadar cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.

Kaya, vefat edenler arasında eğitmenin küçük yaştaki bir çocuğunun da bulunduğunu bildirdi.

Trafodaki elektrik kontağından çıktığı şüphesi

Başbakan Yardımcısı Kaynak, İçişleri Bakanı Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile beraberindekiler, Adana'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Kaynak, ziyaretler sonrası yangının çıkış nedeniyle ilgili yaptığı açıklamada, "İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, 'çıkması muhtemel' diyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlar Çelik ve Çavuşoğlu'ndan mesaj

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taziye mesajı yayımladı.

Çelik mesajında, "Çok acı, yürek yakan bir haber. Allah rahmet eylesin kardeşlerimize. Mekanları cennet olsun." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ise mesajında, "Başımız sağ olsun. Rabbim gencecik yavrularımızın ailelerine sabırlar versin." ifadesine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan açıklama 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Binanın içerisi hem ahşabın tabana döşenmesi hem duvarlara döşenmesi, bunun vernikle kaplanması, yine sentetik malzeme halılarla kaplanması yangının hızla büyümesine sebebiyet veriyor ve yangın merdivenini çocuklar açamayınca bu büyük facia oluyor." diye konuştu.

Sözlü, yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu ilgili iddialara ilişkin, "Çocuklar ya panikten açamadı ya da kilitli. Muhtemelen de kilitli. Yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali ilk edindiğimiz izlenim." değerlendirmesini yaptı.

DHA

Okunma Sayısı: 5041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı