"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL Komisyonu kararları açıklandı

18 Mayıs 2018, Cuma 11:04
Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında görevlerinden ihraç edilenlerin itirazlarını görüşmek üzere toplanan komisyondan 1990 kişiyle ilgili karar çıktı. Buna göre OHAL Komisyonu 660 kişinin işe iadesine karar verirken 1350 kişinin başvurusunu reddetti.

Meslekten ihraç edilenlere ilişkin 17 bin başvuruda karara varan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, 660 müracaat için mesleğe iadeye hükmetti. Başvurulardan 14 bin 350'sini reddeden Komisyon, bazı KHK'lar ile göreve iade edilen bin 990 başvuru için de ön inceleme kararı aldı.

Meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen öğrenciler, rütbeleri alınan emekli güvenlik personeli, kapatılan kurum ile kuruluşlara ilişkin başvurulara bakmak üzere 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna 108.905 müracaat yapıldı.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, tamamlanan ve incelemeleri sona eren başvurulara yönelik 22 Aralık 2017'den itibaren karar vermeye başladı. Buna göre, komisyon, bugün itibarıyla 17.000 başvuruyu sonuçlandırarak, 660 müracaat için mesleğe iadeye hükmetti.

Başvurulardan 14.350'sini reddeden Komisyon, bazı KHK'lar ile göreve iade edilen 1990 başvuru için de ön inceleme kararı aldı.

Komisyonda, 91.905 başvurunun incelenmesi ise devam ediyor.

Başvurucular, ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresli internet adresindeki OHAL Komisyonu Başvuru Takip Sistemi üzerinden başvurularıyla ilgili bilgi alabiliyor.

Etiketler: OHAL, komisyon, KHK, ihraç
Okunma Sayısı: 12887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ozkan

    18.5.2018 14:10:06

    Bir Allah'ın kuluda sormaz mı ? Ihraç ederken neye göre ihraç ettiniz geri alırken neye göre alıyorsunuz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı