"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“OHAL ve KHK’lerin Toplumsal Maliyetleri” araştırması

04 Ağustos 2018, Cumartesi
20 Temmuz 2016 yılından bu güne 2. yılında sona erdirilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve beraberinde çıkarılan KHK’lerin toplumsal açıdan etkileri ve maliyetleri hakkında araştırma başlatıldı.

20 Temmuz 2016 yılından bu güne 2. yılında sona erdirilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve beraberinde çıkarılan KHK’lerin toplumsal açıdan etkileri ve maliyetleri hakkında, ve İnsan Hakları aktivisti, Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından araştırma başlatıldı.

Ninova News'te yer alan habere göre çıkarılmasından iki yıl sonra kaldırılan OHAL’in toplumun tüm kesimlerini nasıl etkilediğinin araştırıldığı ankette, katılım sayısının birinci yıl araştırma raporunun katılım sayısına oranla (2173 kişi) daha fazla olması isteniyor. Araştırmaya 4500 kişinin katılması talep edildiği anket, birinci yıl araştırma raporundan sonra geçen sürede, 2. yılında OHAL’de neler oldu, neler değişti ölçmeye çalışıyor. “2. Yılında OHAL ve KHK’lerin Toplumsal Maliyetleri” araştırması, OHAL Komisyonu, mahkemeler, hapishanelerde yaşanalar, Hapisteki kadınlar, bebekler, çocuklar vb. alanlarında daha detaylı sorular içeriyor.

“İkinci yılında OHAL’in Getirdiği Bireysel ve Toplumsal Maliyetler” anketi için tıklayınız

“OHAL’de Yaşanan Mağduriyetler Sonucu Ortaya Çıkan Ölümler, Saldırılar, İşsizlik ve Engellerinin Toplumsal Derinliği” anketi için tıklayınız

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyla ilgili olarak Twitter hesabından "2. Yılında OHAL ve KHK'ların Toplumsal Maliyetleri" araştırmamız başladı !İlk yılın sonuçları Türkçe ve İngilizce bir rapor şelinde yayımlan Araştırmamıza mağdurlar, yakınları veya mağduriyeti olmayan herkesin katılımını bekliyoruz. Gerçekler gizlenmesin'' paylaşımında bulundu.

Etiketler: ohal, khk, gergerlioğlu, anket
Okunma Sayısı: 3716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı