"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osmanlı Ocakları'nın Yeni Asya'ya yönelik provokasyonu tutmadı

05 Ağustos 2018, Pazar 17:37
Osmanlı Ocakları Yeni Asya'ya yönelik, tetikçi medyaların 'Kripto Fetöcü' iftirasını yineleyerek 5 Ağustos Pazar günü Yeni Asya Gazetesi önüne siyah çelenk bırakacağını duyurmuştu. Bugün Yeni Asya Gazetesi önünde toplanıp yaptığı kısa açıklamanın ardından dağılan Osmanlı Ocakları'nın provokatif gösterisine kendi teşkilatı bile ilgi göstermedi.

2 Ağustos Perşembe günü internet sitesinde, Yeni Asya Gazetesi önüne siyah çelenk bırakacağını duyuran ve bayat ifitraları tekrarlayıp "Fetöcü Yeni Asya" söylemini dile getiren Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat'ın provakatif eylemi kısa sürdü. 

Osmanlı Ocakları'nın provokatif eylemini önlemek amacıyla Yeni Asya Gazetesi önünde geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, toplanan grubun Yeni Asya'ya yönelik kışkırtıcı eylemlerine izin vermedi.

Günlerce öncesinden duyuru yapıp tüm Osmanlı Ocakları teşkilatını ve vatandaşları kirli eylemine davet eden Kadir Canpolat'ın çağrısına sadece 15-20 kişi katıldı. 

Tevhid Sancağı ters duruyor

Osmanlı Ocakları'nın eylemi sırasında açılan 'Tevhid' sancağının ise ters olması dikkatlerden kaçmadı. 

Genel Yayın  Yönetmenimiz Kazım Güleçyüz'ün Osmanlı Ocakları'nın eylemi hakkındaki tweeti şöyle:

***

***

Amacına ulaşamayan Osmanlı Ocakları Yeni Asya Gazetesi'nden böyle ayrıldı

Osmanlı Ocakları'nın günler öncesinden yaptığı çağrıya 15-20 kişi katılınca ortaya renkli görüntüler çıktı. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, kısa süren açıklamasının ardından beraberinde gelenlerle Yeni Asya Gazetesi'nin önünden ayrıldı. Eylem yapan grupta kadın ve çocukların da olması dikkat çekti. Grup, inşaatların arasından ayrılırken görüntülendiği fotoğrafta ise, olayı izleyenlere 'Osmanlı Ocakları bu kadar mı?' sorusunu sordurdu.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat'ın geçmişi 

Kadir Canpolat, Papa 16. Benedictus’e 30 Kasım 2006 tarihli Türkiye ziyareti öncesi ‘silahlı eylem’ yapacakları iddiasıyla gözaltına alınan altı kişiden birisidir. Gözaltına alındığında 26 yaşında olan Kadir Canpolat, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

2013 yılına gelindiğinde ise Canpolat'ı Fethullah Gülen sevgisi ile görmek mümkün. Sosyal paylaşım sitesi facebooktan yaptığı paylaşımda Kadir Canpolat, Gülen'i öven ifadeler kullanarak adeta Fethullah Gülen sempatizanlığı yapıyor.

2013 yılındaki bu tutumunun ardından bugün ise Kadir Canpolat'ı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi sarmış durumda. 2015 yılında Hürriyet'e verdiği röportajda Canpolat, Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullanıyor: "Erdoğan, altı asırlık Osmanlı medeniyetinin topluma hizmet ve siyasi hoşgörü anlayışının bir temsilcisi. Şimdiye kadar Erdoğan’dan başka hiç kimseden hoşgörü görmedik.”

2013'te Gülen sevgisi ile dolu olan Kadir Canpolat'ın, iki yıl sonra Erdoğan'a yönelmesi kafalarda soru işareti bırakıyor. Bugün halen Osmanlı Ocakları genel başkanlığını yapan Canpolat, AKP ve Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. 2006'da suikastçi, 2013'te Gülenci, 2015'te Erdoğancı olan Kadir Canpolat'ın bundan 5 yıl sonra neci olacağı ise merak konusu. 

HABER: FURKAN ENES DURAK

FOTOĞRAFLAR: MURAT SAYAN

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 12723
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • SAİD

    6.8.2018 17:04:39

    Aslâ ve kellâ, kat’â ve aslâ susmayacağız ve hem susturamıyacaklardır. Durmayacağız ve hem durduramıyacaklardır. Bu can bu kafesten çıkıncaya kadar, bu ruh bu cesedden ayrılıncaya kadar, bu nefes bu bedenden gidinceye kadar; Risale-i Nur’u okuyacağız, neşredeceğiz. Risale-i Nur’un mahz-ı hakikat ve ayn-ı hak olduğunu ve Bediüzzaman Said Nursî’nin, yapılan ithamlardan tamamıyla münezzeh ve müberra olduğunu, iftiracı ve tertibci, hunhar din düşmanlarına mukabil, izhar ve ilân edeceğiz.”

  • mahzun gönül

    6.8.2018 12:08:00

    Bu osmanlı ocağını temsil ettiklerini söyleyenler nedense hiç hayırlı bir işle gümdeme gelmiyorlar. Neden acaba ? Yüklendikleri misyon çok önemli olsa gerek.

  • demokrat

    6.8.2018 09:10:27

    kim bu haddini bilmezler...yorum yazmıyordum ama bu ahlaksızca girişime sessiz kalınmaz.o cahille 13 sene kol kola girenler bu gazeteye iftira atamazlar...Yeni Asya tüm ihtilallere ve kalkışmalara dik duran tek sestir.Demokrasi ve insan haklarını savunan tek soluktur....osmanlı ocakları mı hadi oradan.....siz osmanlının tırnağı olamazsınız...

  • Recep Günay

    6.8.2018 08:56:50

    Bu yeni Asyaya saldırı ve eylem ilk değil ve ilk olmayacak.Malesef hep saldırılarda sagdaki şeytanlardan geliyor.

  • SertaÇ

    6.8.2018 08:23:08

    Olayın Özü şu; 2013'te Gülen sevgisi ile dolu olan Kadir Canpolat'ın, iki yıl sonra Erdoğan'a yönelmesi kafalarda soru işareti bırakıyor. Bugün halen Osmanlı Ocakları genel başkanlığını yapan Canpolat, AKP ve Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. 2006'da suikastçi, 2013'te Gülenci, 2015'te Erdoğancı olan Kadir Canpolat'ın bundan 5 yıl sonra neci olacağı ise merak konusu. Haberin sonu herşeyi izah ediyor. :)

  • kalkan

    6.8.2018 01:53:06

    Osmanlı dirilip ayağa kalksa bu çapulcuların yüzüne tükürür. Adımı kirletiyorsun diye...

  • Demokrat

    5.8.2018 22:44:12

    Osmanlının adını kullanan provakatörler...

  • Toygar

    5.8.2018 22:19:46

    Bir şeyler yazayım, dedim. Sonra vazgeçtim. Değmez bunlara kelam etmeye! Küçük ve basit insanlar, basit hayatlar!.. Yürüyün başka kapıya!

  • Ahmet ilhan

    5.8.2018 20:43:48

    Kara bir ruh ile Rablerinin huzuruna çıkmak için kendilerinin ruh yapısını tam aks ettiren kara çelenk bırakmışlar.

  • M.S.AYDIN

    5.8.2018 20:13:56

    Emirdağ lahikası 72.mektup sayfa 216 gayet güzel cevap veriyor.

  • Cihan candarlıoğlu

    5.8.2018 19:37:15

    Akl-ı evveller. Siz kimmmm, Yeni Asya kimmm??? Sizler gibi nadanlar, tatlı su kahramanlığı yaparken, Yeni Asya, her zamanki hak, hukuk, adalet tavırlarını sergileyip, Din düşmanlığının en koyu zamanlarda bile pabuç bırakmamış. Dinine, imanına, ecdadı Osmanlı’ya her zaman sahip olup, gelen taarruzları püskürtmüştür. Siz kimsiniz be? Kimin maşalığını yapmaya çalışıyorsunuz ? Kuyruğunuzu altınıza alıp, oturun oturduğunuz yerde....😡😡😡

  • Şevket Paksoy

    5.8.2018 19:36:43

    Aziz milletimiz "Osmanlı Ocakları" nın tertiplediği siyah celenk bırakma eylemine teveccuh gostermeyerek sağ duyusunu, haktan yana tavrını ve itidalini tekrar izhar etmiştir. Cenab-Rahim-i Hakime hamd-ü senalar olsun.....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı